Nije kisela voda, nego nešto još bolje: Evo kako da palačinke ostanu sveže danima, neće se skoreti i osušiti kada u smesu dodate ovo

Nedeljko Tišanović Vesti 13.07.2025 20:27 0

Ako vam palačinke već sledećeg dana postanu suve, gumene i bezukusne, imamo dobru vest!

palačinke

Shutterstock

Iako se palačinke brzo prave i brzo nestaju, često se desi da ostane nekoliko koje želite da pojedete kasnije ili ponesete na posao. Problem je što, kada se ohlade, postaju žilave i bezukusne.

Da biste to izbegli, donosimo vam nekoliko trikova kako da palačinke ostanu vazdušaste, mekane i ukusne, kao da su tek pečene.

Glavni savet je da u smesu dodate malu količinu sode bikarbone, što će pomoći da palačinke ostanu mekane i narednog dana.

Još jedan trik vezan je za posudu u kojoj čuvate palačinke – pravilno čuvanje takođe pomaže da ostanu sveže i meke te ih tako nemojte čuvati u posudama gde previše struju vazduh koji ih može osušiti, piše Novi.ba.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading