Najsočnija PILETINA ikada: Možda ćete se ZAČUDITI, ali ćete morati da probate ovaj trik!

Izvor: Ž. T. Vesti 11.01.2022 14:05 0

Probajte piletinu pečenu na konzervi piva i ukus će vas oduševiti

Najsočnija PILETINA ikada: Možda ćete se ZAČUDITI, ali ćete morati da probate ovaj trik!

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 celo pile
  • 1 konzerva piva
  • mešavina začina koje volite
  • malo svinjske masti za premazivanje 

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Operemo pile spolja i iznutra pa i osušimo ga kuhinjskim papirom. Istrljamo pile sa malo ulja, pa onda utrljamo začine. Otvorimo pivsku konzervu, pa trećinu sadržaja sipamo u posudu na kojoj će pile stajati. Uhvatimo pile za oba bataka i stavimo ga na pivsku konzervu

Stavimo ga u rernu i pečemo 1 sat i 45 minuta na 220 stepeni. S obzirom na položaj pileta, kožica će sa svih strana biti hrskava, a meso unutra sočno i mekano zahvaljujući pivu.

 

Komentari (0)
Loading