Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog efekta kafe. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju.
Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i obezbeđuje energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.
Inače, kakao je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom.
Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.
Shutterstock
Takođe, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osećaj gladi pa mogu doprineti gubitku suvišnih kilograma.
Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.
Sastojci za mešavinu:
- šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
- šoljica (od 2,5 dcl) kakaa
- 3 kašičice eritritola (zamena za šećer)
Postupak:
Sve sastojke dobro promešajte, tako da smesa bude glatka pa je stavite u teglu i u frižider da postane čvrsta.
Potom teglu čuvajte u ormariću pored kafe i dodajte u jutarnju šoljicu omiljenog napitka - po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne otopi, piše Informer.
Bonus video:
