Majstori pekarstva dodaju samo ovo, ostaje svež i do nekoliko dana: Evo kako da napravite najizdašniji hleb, isti kao u najpoznatijim pekarama

Nedeljko Tišanović Vesti 15.05.2025 16:48 0

Ovo nikome do sada nije palo na pamet, ali jeste najboljim pekarima.

Shutterstock/Claudio Ciani

Shutterstock/Claudio Ciani

Svi vole svež hleb i peciva, dok ona koja su stajala – čak i samo nekoliko sati – često izbegavamo.

U pekarama kupci često pitaju da li je hleb tek ispečen, a u prodavnicama mnogi, posebno stariji, proveravaju svežinu pritiskom – ako se testo brzo vrati u prvobitni oblik, znači da je sveže.

testo

Shutterstock

 

 

Kod kućnog pravljenja hleba, mnogi primećuju da on brzo postane suv i mrvljiv, za razliku od pekarskih proizvoda. Tajna pekara je, kako otkriva profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen", u jednom jednostavnom sastojku – medu.

Dodavanjem samo jedne kašike meda u testo, hleb, mafini i peciva ostaju duže sveži, mekani i ne mrve se, što je trik koji koriste iskusni majstori pekarstva.

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading