Svi vole svež hleb i peciva, dok ona koja su stajala – čak i samo nekoliko sati – često izbegavamo.
U pekarama kupci često pitaju da li je hleb tek ispečen, a u prodavnicama mnogi, posebno stariji, proveravaju svežinu pritiskom – ako se testo brzo vrati u prvobitni oblik, znači da je sveže.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Kod kućnog pravljenja hleba, mnogi primećuju da on brzo postane suv i mrvljiv, za razliku od pekarskih proizvoda. Tajna pekara je, kako otkriva profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen", u jednom jednostavnom sastojku – medu.
Dodavanjem samo jedne kašike meda u testo, hleb, mafini i peciva ostaju duže sveži, mekani i ne mrve se, što je trik koji koriste iskusni majstori pekarstva.
Bonus video: