Majstori pekarstva dodaju samo ovo, ostaje svež i do nekoliko dana: Evo kako da napravite najizdašniji hleb, isti kao u najpoznatijim pekarama

Nedeljko Tišanović Vesti 15.05.2025 16:48 0

Ovo nikome do sada nije palo na pamet, ali jeste najboljim pekarima.

Shutterstock/Claudio Ciani

Shutterstock/Claudio Ciani

Svi vole svež hleb i peciva, dok ona koja su stajala – čak i samo nekoliko sati – često izbegavamo.

U pekarama kupci često pitaju da li je hleb tek ispečen, a u prodavnicama mnogi, posebno stariji, proveravaju svežinu pritiskom – ako se testo brzo vrati u prvobitni oblik, znači da je sveže.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

testo

Shutterstock

 

 

Kod kućnog pravljenja hleba, mnogi primećuju da on brzo postane suv i mrvljiv, za razliku od pekarskih proizvoda. Tajna pekara je, kako otkriva profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen", u jednom jednostavnom sastojku – medu.

Dodavanjem samo jedne kašike meda u testo, hleb, mafini i peciva ostaju duže sveži, mekani i ne mrve se, što je trik koji koriste iskusni majstori pekarstva.

Bonus video: 

 

Komentari (0)