Topao tost s puterom deluje kao nešto najjednostavnije na svetu, ali tost iz restorana često ima neuporedivo bolji ukus. Većina ljudi kod kuće radi istu stvar. Prvo tostira hleb, pa ga potom premaže puterom. No profesionalni kuvari rade upravo suprotno.
Taj mali trik pravi neverovatnu razliku: tost bude hrskav spolja, mekan iznutra, a puter se potpuno upije i dodatno pojačava ukus, piše Express.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Metoda pripreme tosta kao iz restorana
Keli Žeks, suvlasnica pekare u Nju Orleansu, objasnila je da je trik u tome da hleb premažete puterom pre nego što ga stavite peći. Kaže da se puter tako rastopi i potpuno upije u hleb, što ga čini još ukusnijim.
Ako hleb premažete puterom i zatim ga stavite na tiganj, zapravo ga "pržite" u puteru.
Tako pripremljen tost biće spolja zlatno hrskav, a iznutra mekan – baš onakav kakav se poslužuje u restoranima. Kod klasičnog načina, gde se hleb prvo tostira, pa tek onda namaže, puter zapravo omekša spoljašnji sloj i izgubi se onaj pravi utisak.
Puter bi svakako trebao biti mekan jer razmazivanje hladnog, tvrdog putera po hlebu nije nimalo praktično ni prijatno. Najbolje je izvaditi ga iz frižidera i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi pre pripreme. Takođe, nemojte štedeti na količini, poenta je da se puter dobro upije u hleb i da se oseti u svakom zalogaju.
Puter u tosteru može biti opasan jer se topi i može izazvati požar. Umesto toga koristite rernu, tiganj ili fritezu na vruć vazduh.
Bonus video: