TESTO vam nikada više neće PROPASTI: Usvojite najbolje tehnike i napravite pravu ITALIJANSKU picu!

Izvor: Ž. T. Vesti 30.12.2021 14:25 0

Da se ne lažemo, svi volimo pravu italijansku picu i tanko hrskavo testo

TESTO vam nikada više neće PROPASTI: Usvojite najbolje tehnike i napravite pravu ITALIJANSKU picu!

Shutterstock

Da bi testo bilo perfektno ispečeno, potrebno je da se peče na 400 C, desetak minuta kako bi dobila čuvene tamne pegice. Kako standardni šporeti ne mogu da dostignu ovu temperaturu, često doživljavamo frustraciju nakon pravljenja pice.

Kako bi testo bilo kvalitetno, usvojite nekoliko trikova.

Najbolje testo za picu pravi se od svega nekoliko sastojaka – soli, šećera, brašna, vode, kvasca i maslinovog ulja. Italijani su zaista jednostavni. Priprema je tradicionalana, a nakon što umesite testo neophodno je da ga stavite u frižider i to da odstoji 72 časa. Naravno, ako nemate vremena, ok će biti i 12 sati, ali se potrudite da taj period bude što duži.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Ne štedite maslinovo ulje, jer upravo maslinovo ulje daje šmek testu. Ako nemate maslinovo ulje, bolje je da koristite svinjsku mast, nego suncokretovo ulje. Ne štedite na masnoći, testo će biti lepše. 

Razvucite testo da bude što tanje i potrudite se da dobro zagrejete rernu. Da biste dobili veću temperaturu možete dodati mermernu ploču u rernu. Takođe može da pomogne ako pleh stavite na samo dno šporeta i uključite ventilator.Sami birajte dodatke, ali ako želite što autentičniji ukus birajte sveže sastojke, poput svežeg bosiljka i rukole. Umesto kečapa koristite sos od svežeg paradajza, a kačkavalj zamenite mocarelom i gaudom. Pica će biti perfektna.

PRIJATNO!

 

img
10. 04. 2025 19:38

PROVALA OBLAKA U SRBIJI OD OVOG DATUMA! Zima konačno popušta, a evo kakav će biti ostatak aprila

img
10. 04. 2025 19:34

BODO GLIMT SRUŠIO I LACIO: Norveški šampion blizu polufinala Lige Evrope!

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
10. 04. 2025 19:43

OD DEZERTIRANJA DO ORBITIRANJA! Kako je ukrajinski pilot pobegao od Zelenskog u SVEMIR?

img
10. 04. 2025 19:26

KRALJICA TROTOARA BILA NAMENJENA LEGENDARNOM ROKERU! Mile Kitić priznao: Od tada kompozitoru svake godine nosim pare

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
10. 04. 2025 19:40

Zlatni retriveri se pozdravili kao pravi drugari! Snimak topi srca širom sveta (VIDEO)

img
10. 04. 2025 17:39

O TOME SANJAJU MNOGI Retki su oni koji mogu da priušte – Povratak luksuza u avio-industriji

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
10. 04. 2025 19:26

SENZACIONALNO OTKRIĆE KOD BITOLjA: Grad civilizacije starije od antičke Grčke (FOTO)

img
10. 04. 2025 19:18

BITKA ZA NEBO NAD AZIJOM: Rafal otpao, šta je Uzbekistan izabrao između ruskih i kineskih lovaca (VIDEO)

img
10. 04. 2025 19:41

Kanje Vest brutalno o Kim Kardašijan: "Obojica moramo imati seks sa njom"

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
10. 04. 2025 19:35

KOPRIVICA ZA VOĐSTVO! Neverovatno zakocavanje Partizanovog centra! (VIDEO)

Komentari (0)