Da bi testo bilo perfektno ispečeno, potrebno je da se peče na 400 C, desetak minuta kako bi dobila čuvene tamne pegice. Kako standardni šporeti ne mogu da dostignu ovu temperaturu, često doživljavamo frustraciju nakon pravljenja pice.
Kako bi testo bilo kvalitetno, usvojite nekoliko trikova.
Najbolje testo za picu pravi se od svega nekoliko sastojaka – soli, šećera, brašna, vode, kvasca i maslinovog ulja. Italijani su zaista jednostavni. Priprema je tradicionalana, a nakon što umesite testo neophodno je da ga stavite u frižider i to da odstoji 72 časa. Naravno, ako nemate vremena, ok će biti i 12 sati, ali se potrudite da taj period bude što duži.
Ne štedite maslinovo ulje, jer upravo maslinovo ulje daje šmek testu. Ako nemate maslinovo ulje, bolje je da koristite svinjsku mast, nego suncokretovo ulje. Ne štedite na masnoći, testo će biti lepše.
Razvucite testo da bude što tanje i potrudite se da dobro zagrejete rernu. Da biste dobili veću temperaturu možete dodati mermernu ploču u rernu. Takođe može da pomogne ako pleh stavite na samo dno šporeta i uključite ventilator.Sami birajte dodatke, ali ako želite što autentičniji ukus birajte sveže sastojke, poput svežeg bosiljka i rukole. Umesto kečapa koristite sos od svežeg paradajza, a kačkavalj zamenite mocarelom i gaudom. Pica će biti perfektna.
PRIJATNO!