Kada se SKIDA novogodišnja dekoracija? Šta može LOŠE da vam se desi ako to ne uradite pre KINESKE Nove godine!

K.Ć Vesti 07.01.2022 10:00 1

Ljudi uživaju u božićnim praznicima pa znaju jelku i dekoraciju ostaviti i do februara, ali ima poseban datum kada se sklanja dekoracija

Kada se SKIDA novogodišnja dekoracija? Šta može LOŠE da vam se desi ako to ne uradite pre KINESKE Nove godine!

Shutterstock

Prema Feng šuiju sve što je na neki način "obavilo" posao, treba ukloniti iz kuće. To bi značilo da jelka i sva dekoracija trebaju da se sklone posle trećeg dana Božića. Ako to ne uradite, tokom cele godine će vas pratiti loša sreća.

Kako i tradicija nalaže, kada prođe Božić tj četvrti dan kada dođe tada se cela kuća generalno čisti, a to treba iskoristiti i za sklanjanje jelke i rasvete oko kuće i u kući. Ali kako je mnogima žao, jer uživaju u svetlucanju lampica i raznim šarenim figurama po svom domu, postoji i jedno nepisano pravilo.

Prema tom starinskom pravilo, 12 dana posle Božića sve novogodišnje mora da bude uklonjeno.

Osnovni razlog zašto treba ukloniti jelku i ukrase odmah posle Božića, a najkasnije do Svetog Jovana je prašina. Mnogi ukrase dom i pre Svetog Nikole, a to je dovoljno vremena da se nakupi prašina koja brisanjem ne može da se ukloni.

Nova godina je prošla

Novogodišnji ukrasi pripadaju novogodišnjim praznicima, a oni su prošli. Ukoliko ih ne uklonite mentalno ostajete u prošlosti. Posle Nove godine slede novi praznici. Ukrasite dom grančicama bora, koristite mirišljave sveće i sklonite sve osim zimske dekoracije.

Možete kupiti i razne ukrasne lampice, koje ćete koristiti umesto novogodišnjih.

 

Komentari (1)
Loading
Čombe
07.01.2022 11:06

Nema šta odajem priznanje. U duhu pravoslavne tradicije taj feng šui.....