Kada se SKIDA novogodišnja dekoracija? Šta može LOŠE da vam se desi ako to ne uradite pre KINESKE Nove godine!

K.Ć Vesti 07.01.2022 10:00 1

Ljudi uživaju u božićnim praznicima pa znaju jelku i dekoraciju ostaviti i do februara, ali ima poseban datum kada se sklanja dekoracija

jelka

Shutterstock

Prema Feng šuiju sve što je na neki način "obavilo" posao, treba ukloniti iz kuće. To bi značilo da jelka i sva dekoracija trebaju da se sklone posle trećeg dana Božića. Ako to ne uradite, tokom cele godine će vas pratiti loša sreća.

Kako i tradicija nalaže, kada prođe Božić tj četvrti dan kada dođe tada se cela kuća generalno čisti, a to treba iskoristiti i za sklanjanje jelke i rasvete oko kuće i u kući. Ali kako je mnogima žao, jer uživaju u svetlucanju lampica i raznim šarenim figurama po svom domu, postoji i jedno nepisano pravilo.

Prema tom starinskom pravilo, 12 dana posle Božića sve novogodišnje mora da bude uklonjeno.

Osnovni razlog zašto treba ukloniti jelku i ukrase odmah posle Božića, a najkasnije do Svetog Jovana je prašina. Mnogi ukrase dom i pre Svetog Nikole, a to je dovoljno vremena da se nakupi prašina koja brisanjem ne može da se ukloni.

Nova godina je prošla

Novogodišnji ukrasi pripadaju novogodišnjim praznicima, a oni su prošli. Ukoliko ih ne uklonite mentalno ostajete u prošlosti. Posle Nove godine slede novi praznici. Ukrasite dom grančicama bora, koristite mirišljave sveće i sklonite sve osim zimske dekoracije.

Možete kupiti i razne ukrasne lampice, koje ćete koristiti umesto novogodišnjih.

 

Komentari (1)
Loading
Čombe
07.01.2022 11:06

Nema šta odajem priznanje. U duhu pravoslavne tradicije taj feng šui.....