Profesionalni kuvari koriste neke trikove zbog kojih je pire krompir u restoranu uvek malo ukusniji i mekši nego onaj koji napravite kod kuće. Otkrivamo kako oni prave pire:
Voda treba da bude hladna
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Krompir stavite u hladnu vodu i čekajte da voda provri, a potom smanjite vatru. Tako će se ravnomerno skuvati. So treba dodati u vodu na samom početku, jer će pire biti ukusniji. Nakon kuvanja dobro iscedite svu vodu, kako pire krompir ne bi bio vodenast.
Kako da nema grudvica
Za kremastiji pire krompir, osušite krompir posle kuvanja i izgnječite dobro. Dodajte vruće mleko (nikako hladno) i istopljen puter, tako će pire biti kremastiji i ukusniji. Umesto mleka možete dodati mileram ili pavlaku za kuvanje, to će pireu dati aromatičniji ukus. Potom sve umutite mikserom. Zahvaljujući tome pire će biti vazdušastiji i imaće svetliju boju.