Kuvarica tvrdi da svi pogrešno pravimo pire krompir: „Izbegavajte samo jednu stvar, biće uvek pahuljast i kremast!“

Vesna Vukadinović Vesti 24.03.2025 14:05 0

Jednu stvar ne treba da radite ako želite da dobijete kremasti pire krompir.

kuvarica

Printscreen/TikTok

Mnogima je pire krompir omiljeni prilog uz jelo, ali je nekad postizanje kremastog svilenkastog jela gotovo nemoguće. Kuvarica Rozmari Gil je svoje dragocene savete podelila s ljubiteljima hrane na TikToku.

Mnogi greše dok kuvaju krompir

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Rozmari je otkrila svoju tajnu za postizanje vrhunske pahuljaste teksture pire krompira, koja je jednostavna i mogu da je primene i početnici. Kuvarica je objavila video u kojem je objavila da mnogi greše kada je u pitanju priprema pire krompira. "Kuvajte krompir u mleku, a ne u vodi. Krompiri su poput testenine, otpuštaju skrob u tečnost u kojoj se kuvaju", objasnila je.

 

Simmer your mashed potatoes in milk, not water! Potatoes are like pasta, in that they leach starches into their cooking liquid. In the case of pasta, you want to reserve some of that liquid to give sauce a luscious shine and bind it to the noodles. In mashed potatoes, cooking in milk, and preserving that starchy liquid, gives your potatoes a natural creaminess and allows you to skip the weighty heavy cream. #MilkStreetCookingSchool director Rosie Gill demonstrates. #milkstreet #milkstreetrecipes #milkstreetsides #sidesrecipes #thanksgiving #thanksgivingrecipes #potatoes #potatorecipes #mashedpotatoes #mashedpotatorecipes #vegetables #milkstreetrecipes #holiday #holidayrecipes #food #cooking #easyrecipes ♬ original sound - Milk Street Watch on TikTok

 

Mleko u kojem se krompir kuvao omogućava da dobijemo bogat, svilenkast i kremasti pire krompir. Kada bacite vodu u kojoj ste kuvali krompire, bacate i sav skrob.

Kako uprljati manje šerpi

Za one koji se žele da uprljaju manje posuđa, ima još jedan genijalan savet: izgnječite krompir direktno u loncu, tako da možete zaboraviti na upotrebu miksera. Njeni pratioci su oduševljeni trikom, a jedna žena je napisala: "Ovo je način na koji pravim pire već godinama i svi uvek pitaju kako je uvek tako kremast i ukusan".

Video:

 

 

Komentari (0)