Mnogima je pire krompir omiljeni prilog uz jelo, ali je nekad postizanje kremastog svilenkastog jela gotovo nemoguće. Kuvarica Rozmari Gil je svoje dragocene savete podelila s ljubiteljima hrane na TikToku.
Mnogi greše dok kuvaju krompir
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Rozmari je otkrila svoju tajnu za postizanje vrhunske pahuljaste teksture pire krompira, koja je jednostavna i mogu da je primene i početnici. Kuvarica je objavila video u kojem je objavila da mnogi greše kada je u pitanju priprema pire krompira. "Kuvajte krompir u mleku, a ne u vodi. Krompiri su poput testenine, otpuštaju skrob u tečnost u kojoj se kuvaju", objasnila je.
Mleko u kojem se krompir kuvao omogućava da dobijemo bogat, svilenkast i kremasti pire krompir. Kada bacite vodu u kojoj ste kuvali krompire, bacate i sav skrob.
Kako uprljati manje šerpi
Za one koji se žele da uprljaju manje posuđa, ima još jedan genijalan savet: izgnječite krompir direktno u loncu, tako da možete zaboraviti na upotrebu miksera. Njeni pratioci su oduševljeni trikom, a jedna žena je napisala: "Ovo je način na koji pravim pire već godinama i svi uvek pitaju kako je uvek tako kremast i ukusan".
Video: