Gnjecave, neukusne, tvrde... Evo koje to 4 greške svi najčešće prave kada pripremaju ćufte

Vesti 24.03.2025 09:17 0

Iako se priprema ćufti čini jednostavnom, često ne ispadnu onako ukusne kako bismo želeli.

ćufte

Shutterstock

Razlog za to jesu pet najčešćih grešaka koje mnogi prave:

1️⃣ Meso nije dovoljno masno – Da bi ćufte bile sočne, meso treba da sadrži oko 25% masti. Najbolje je koristiti sveže mleveno meso iz proverenog izvora.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

2️⃣ Premalo začina – Ćufte treba dobro začiniti! Pored soli i bibera, preporučuje se dodavanje bosiljka, origana, ruzmarina ili žalfije za bogatiji ukus.

3️⃣ Previše jaja – Jaja služe samo kao vezivo, a previše njih može učiniti ćufte tvrdim. Preporučuje se samo jedno jaje na 500 g mesa.

4️⃣ Ne miruju dovoljno dugo u sosu – Nakon dodavanja u sos, ćufte treba kuvati najmanje sat vremena, kako bi upile arome i postale sočne

Pravilnom pripremom, vaše ćufte će biti savršeno mekane, sočne i bogatog ukusa! 🍽✨


Bonus video: 

 

ŠPIJUNIRALA MUŽA, ALI BOLJE DA NIJE: Mreža laži koja je njen brak odvela u sunovrat #najzena #zena #ljubav #fypシ゚ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp #videoviral ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

Komentari (0)