Ako ne znate šta za RUČAK ovo je pravi izbor za danas: Ćufte u SOSU na DRUGAČIJI način će vas ODUŠEVITI ukusom, najbolji recept ikada!

Milica Ognjenović Vesti 06.11.2022 14:40 0

Vaši ukućani će biti oduševljeni

Ako ne znate šta za RUČAK ovo je pravi izbor za danas: Ćufte u SOSU na DRUGAČIJI način će vas ODUŠEVITI ukusom, najbolji recept ikada!

Shutterstock

Sastojci:

500g mlevenog junećeg mesa

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Jedna manja glavica sitno seckanog crnog luka

jedna glavica belog luka, očišćena i propasirana ili sitno iseckana

jedno jaje

so, biber i peršun

50 ml kisele vode

ulje za prženje

Ako ne znate šta za RUČAK ovo je pravi izbor za danas: Ćufte u SOSU na DRUGAČIJI način će vas ODUŠEVITI ukusom, najbolji recept ikada!

Pexels

 

 

Za sos:

500 g svežeg paradajza (oljušten i usitnjen) ili paradajz pelat iz konzerve

so, peršun

jedna ravna kašičica speltinog brašna 

Priprema:

Testo za ćufte napraviti od navedenih sastojaka i dobro ga rukama umesiti.

Formirati ćuftice željene veličine.

U ugrejanom ulju ih pržiti sa svih strana oko pet minuta. Tada u posudu s prženim ćuftama dodati pripremljen paradajz, posoliti, začiniti i kuvati još oko 20-25 minuta. Brašno dodati pri samom kraju kuvanja.

 

Komentari (0)