Sastojci:
500g mlevenog junećeg mesa
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Jedna manja glavica sitno seckanog crnog luka
jedna glavica belog luka, očišćena i propasirana ili sitno iseckana
jedno jaje
so, biber i peršun
50 ml kisele vode
ulje za prženje

Pexels
Za sos:
500 g svežeg paradajza (oljušten i usitnjen) ili paradajz pelat iz konzerve
so, peršun
jedna ravna kašičica speltinog brašna
Priprema:
Testo za ćufte napraviti od navedenih sastojaka i dobro ga rukama umesiti.
Formirati ćuftice željene veličine.
U ugrejanom ulju ih pržiti sa svih strana oko pet minuta. Tada u posudu s prženim ćuftama dodati pripremljen paradajz, posoliti, začiniti i kuvati još oko 20-25 minuta. Brašno dodati pri samom kraju kuvanja.