U Srbiji se ovakva priprema podrazumeva, ali oni ni u ludilu tako ne bi spremali hranu: Evo koje greške nikada ne bi napravili italijanski kuvari

Nedeljko Tišanović Vesti 05.03.2025 12:36 0

Italijanska kuhinja je poznata po jednostavnim, ali kvalitetnim jelima koja se oslanjaju na sveže sastojke.

Italijanski kuvar

Shutterstock/Romanchini

Italijanski kuvari pridržavaju se određenih pravila kuvanja koja im pomažu da dobiju savršen ukus.

kuvanje testenine

Shutterstock

 

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Jedna od najvećih grešaka u kuhinji je ispiranje testenine, jer se na taj način uklanja skrob koji pomaže sosu da se bolje zalepi.

beli luk

Shutterstock

 

 

Takođe, preterano korišćenje belog luka nije poželjno – Italijani smatraju da paradajz sos treba da ima prepoznatljiv ukus paradajza, a ne luka.

Shutterstock/Khorzhevska

Shutterstock/Khorzhevska

 

 

Kvalitet sastojaka igra ključnu ulogu, pa Italijani veruju da je bolje provesti više vremena birajući dobre namirnice nego predugo kuvati jelo.

sir

Shutterstock

 

 

Još jedna česta greška je preterano dodavanje sira – on treba da se uklopi u jelo, a ne da preuzme njegov ukus.

 

Najvažnija lekcija italijanske kuhinje je jednostavnost – manje je više, a nekoliko kvalitetnih sastojaka može učiniti jelo savršenim.

Bonus video: 

 

Komentari (0)