Da bi vam kiseli kupus potrajao do leta, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih faktora.
Naime, u ovom periodu mnogi primete da kiseli kupus počinje da se kvari, iako ga ima još uvek mnogo u buretu. Međutim, ako pratite nekoliko jednostavnih koraka, nećete morati da ga bacite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Ako primetite da zakiseljena voda previše peni, potrebno je da u bure dodate vinobran u količini od 5 do 10 grama. Ovaj dodatak može pomoći u održavanju svežine kupusa i sprečiti dalje kvarenje.
Postoji još jedan provereni način da spasite kiseli kupus, a to je metoda sa soli, koja se pokazala efikasnom.
Pripremite 4 odsto rastvor soli – za 10 litara vode potrebno je 400 grama soli. Ovu količinu soli sipajte u kantu, a zatim nalivajte rastvor dok nivo tečnosti ne dođe do visine šake iznad gornjeg sloja kupusa. Nakon toga, prebacite kupus u novo bure, pritiskajući ga kako bi glavice ostale potopljene. Kupus se slaže kako raste, bez potrebe za prelivanjem u novu tečnost. Ovaj postupak će osigurati da kupus ostane ukusan i zdrav.
Zatim, veoma je važno da bure sa kupusom premestite u podrum gde nema direktne dnevne svetlosti. Na taj način ćete sačuvati kvalitet kiselog kupusa do leta. Ova temperatura i tamno okruženje sprečiće prebrzo kvarenje i pomoći da kupus zadrži svoj izvorni ukus i nutritivne vrednosti.
Pored ovih metoda, preporučuje se i da povremeno proverite stanje kupusa, te po potrebi dodate još soli ili vinobrana. Pravilno čuvanje kiselog kupusa je ključ za dugotrajno uživanje u ovom zdravom i ukusnom proizvodu.
Možda vas zanima…
