Da bi vam kiseli kupus potrajao do leta, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih faktora.
Naime, u ovom periodu mnogi primete da kiseli kupus počinje da se kvari, iako ga ima još uvek mnogo u buretu. Međutim, ako pratite nekoliko jednostavnih koraka, nećete morati da ga bacite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Ako primetite da zakiseljena voda previše peni, potrebno je da u bure dodate vinobran u količini od 5 do 10 grama. Ovaj dodatak može pomoći u održavanju svežine kupusa i sprečiti dalje kvarenje.
Postoji još jedan provereni način da spasite kiseli kupus, a to je metoda sa soli, koja se pokazala efikasnom.
Pripremite 4 odsto rastvor soli – za 10 litara vode potrebno je 400 grama soli. Ovu količinu soli sipajte u kantu, a zatim nalivajte rastvor dok nivo tečnosti ne dođe do visine šake iznad gornjeg sloja kupusa. Nakon toga, prebacite kupus u novo bure, pritiskajući ga kako bi glavice ostale potopljene. Kupus se slaže kako raste, bez potrebe za prelivanjem u novu tečnost. Ovaj postupak će osigurati da kupus ostane ukusan i zdrav.
Zatim, veoma je važno da bure sa kupusom premestite u podrum gde nema direktne dnevne svetlosti. Na taj način ćete sačuvati kvalitet kiselog kupusa do leta. Ova temperatura i tamno okruženje sprečiće prebrzo kvarenje i pomoći da kupus zadrži svoj izvorni ukus i nutritivne vrednosti.
Pored ovih metoda, preporučuje se i da povremeno proverite stanje kupusa, te po potrebi dodate još soli ili vinobrana. Pravilno čuvanje kiselog kupusa je ključ za dugotrajno uživanje u ovom zdravom i ukusnom proizvodu.