Sastojci
- 2 pileća karabataka
- šargarepa
- krompir
- celer
- 5 češnja belog luka
- 2 kašike brašna
- beli biber
- peršun
- 2 -3 kašike soka od limuna
Priprema
Skuvati supu od ovih sastojaka kako je i inače kuvate. Kuvano meso raskomadajte i odvojte od koske. Sitno ga iseckajte po duzini.
U posebnoj šerpici na kašiki putera propržite dve kašike brašna, ali da ostane belo.
Dodajte pola od iseckanih pet češnjeva belog luka i još par sekundi izdinstajte sitno iseckan beli luk i brašno.
Mešajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu a ona treba da bude gusta tačno toliko da je možete jesti viljuškom.
Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promešajte još malo i sklonite sa vatre. Pospite svežim peršunom.
Možete je servirati sa bareninm krompirom, šargarepom, a možete napraviti i pire krompir ili njoke od krompira.