PILEĆI AJMOKAC naših baka: Sve što vam treba je domaća supica i malo dobre volje

Izvor: K.Ć Vesti 21.12.2021 08:00 0

Jedno pomalo zaboravljeno jelo

PILEĆI AJMOKAC naših baka: Sve što vam treba je domaća supica i malo dobre volje

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 2 pileća karabataka
  • šargarepa
  • krompir
  • celer
  • 5 češnja belog luka
  • 2 kašike brašna
  • beli biber
  • peršun
  • 2 -3 kašike soka od limuna

Priprema

Skuvati supu od ovih sastojaka kako je i inače kuvate. Kuvano meso raskomadajte i odvojte od koske. Sitno ga iseckajte po duzini.

U posebnoj šerpici na kašiki putera propržite dve kašike brašna, ali da ostane belo.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Dodajte pola od iseckanih pet češnjeva belog luka i još par sekundi izdinstajte sitno iseckan beli luk i brašno.

Mešajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu a ona treba da bude gusta tačno toliko da je možete jesti viljuškom.

Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promešajte još malo i sklonite sa vatre. Pospite svežim peršunom.

Možete je servirati sa bareninm krompirom, šargarepom, a možete napraviti i pire krompir ili njoke od krompira.

 
Komentari (0)