Za topliji dom u ZIMSKIM mesecima potrebna vam je FOLIJA: Ako je NAMESTITE kako treba, efekat će vas ODUŠEVITI

Vesti 20.12.2021 12:02 0

Aluminijumska folija se koriste za omotavanje hrane, zagrevanje, održavanje toplote ali i za mnoge druge stvari u domaćinstu

Folija

Shutterstock

 

Kada su u pitanju trikovi sa aluminijumskom folijom, ovih 10 će vam sigurno biti od koristi: 

1. Listove folije zgužvajte u kuglice i stavite dva do tri u bubanj pre pranja. One će izazvati dodatno okretanje odeće, što će je učiniti mekšom. Isti trik možete koristiti i u mašini za sušenje veša, a folija je odličan saveznik veša jer oslobađa statički elektricitet.

2. Kugla aluminijumske folije takođe se može koristiti za ribanje lonaca i posuđa umesto žice.

3. Alu-folija čisti srebrni pribor prema sledećem receptu: Stavite foliju na dno činije, sipajte vodu i dodajte malu kašiku soli, a unutra stavite srebrne predmete. Pustite da odstoji deset minuta i obrišite suvom krpom.

4. Za efikasnije peglanje postavite foliju između odeće i daske za peglanje - folija će odbijati toplotu i peglanje će biti kraće, a vi ćete uštedeti energiju.

5. Ako želite da naoštrite makaze to možete učiniti ovako. List folije treba presaviti nekoliko puta kako bi bio ravan i jednostavno izrezati foliju makazama.

6.  Da biste sprečili velik gubitak topline pri pečenju na roštilju, prekrijte rešetku komadom folije te je držite 10 minuta. Odstranite foliju netom pre početka pečenja. Nakon pečenja istim komadićem lako ćete očistiti rešetku od pepela i masnih naslaga.

7. Pri farbanju vrata i prozora aluminijska folija će sa lakoćom zaštititi kvake.

8. Ne morate da pomerate velike komade nameštaja dok perete tepih.  Dovoljno je donje delove nameštaja zaštititi komadićima aluminijske folije.

9. Kućni ljubimci ne podnose zvuk šuškanja alu folije. Ako želite da ih odviknete od skakanja po nameštaju, prekrijte ga folijom i za nekoliko dana ljubimci će sigurno prestati to da rade.

10. Za topliji dom u zimskim mesecima stavite komad aluminijumske folije iza hladnog radijatora. Čim ga uključite, folija će usmeriti toplotu u prostoriju i sprečiti da je apsorbuje zid.

Komentari (0)
Loading