Seckanje crnog luka često može izazvati suze zbog njegove ljute arome, ali profesionalni kuvari imaju nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da se rešite ovog problema.
Marta Stjuart, poznata kulinarska zvezda, otkrila je svoj trik – luk uvek seče pored otvorenog plamena, poput sveće ili uključene ringle na plinskom šporetu. Na taj način, ona nikada ne plače dok priprema jela koja zahtevaju veće količine luka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Osim toga, Stjuart savetuje da koristite dobro naoštren nož, jer tup nož oštećuje ćelije luka i oslobađa više enzima koji izazivaju suze. Neki kuvari dodatno preporučuju da oštricu noža namažete limunom kako bi neutralisali ljutinu luka.
Bonus video: