Ako ste ikada imali problema s kuvanjem jaja, kao što su pucanje ljuske tokom kuvanja ili teško ljuštenje nakon toga, postoji jednostavan trik koji može rešiti ove poteškoće – kriška limuna.
Da biste sprečili ove neprijatnosti, sve što treba da uradite je da u vodu u kojoj kuvate jaja stavite jednu ili dve kriške limuna. Zatim, kuvajte jaja kao i obično, a nakon što se ohlade u hladnoj vodi, ljuska će se mnogo lakše ukloniti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Postoji i drugi metod: pre nego što stavite jaja u vodu, nanesite sok od limuna na njih četkicom. Ostatak procesa je isti, a ljuska će se brzo skinuti.
Treći način je da, nakon što su jaja kuvana, šerpu sa jajima nekoliko puta energično protresete levo-desno, što će uzrokovati da ljuska otpada sama, a preostalu možete lako ukloniti.
Ljudi koji su probali ove trikove potvrđuju da zaista deluju.
Bonus video: