Često se na postu priprema ovo jelo, ali jedna stvar može napraviti nelagodnost: Evo kako da neutrališete miriš u kući koji ostaje posle prženja ribe

Nedeljko Tišanović Vesti 25.11.2024 17:52 0

Uskoro počinje četrdesetodnevni Božićni post, kada se često priprema riba.

riba

Shutterstock

Iako je ukusna, priprema ribe može izazvati neprijatne mirise u kuhinji i domu. Miris pržene ili pečene ribe može biti teško ukloniti sa prostorija, ruku i sudova.

Jedan od saveta je da u posudi u kojoj je riba pripremana prokuvate crni čaj, što uklanja miris.

Takođe, u ulje u kojem pržite ili pečete ribu, možete dodati nekoliko kapi limunovog soka, a posudu pre služenja istrljati polovinom limuna.

Za ruke, talog od crne kafe može pomoći u uklanjanju mirisa, a zatim ih operite sapunom.

Otvorite prozore da vazduh cirkuliše dok pripremate ribu.

Takođe, možete napraviti prirodni osveživač prostora kuvanjem kore limuna u vodi, koju zatim stavite u bocu sa raspršivačem.

Sirće ostavljeno na jednom mestu takođe može pomoći u uklanjanju neprijatnih mirisa.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Jelena je svaki dan na prazan stomak uzimala 3 suve šljive. Evo šta joj se desilo! #najžena #žena #viralvideos #viral #fyp #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading