Kuća će vam mirisati kao luksuzan hotel: Upotrebite trikove sobarica, niko neće ostati ravnodušan!

Vesti 28.10.2024 14:10 0

Lep miris u kući ostavlja poseban utisak na goste, a i vama je prijatnije da tu provodite vreme.

žena

Shutterstock

Otkrivamo vam trikove koji se koriste sobarice u luksuznim hotelima u kojima se uvek širi predivan miris u sobama, kupatilima i drugim prostorijama.

Koristite sprej za tkanine

Jedan od najboljih hotelskih trikova je prskanje mirišljavog spreja po posteljini i zavesama. Koriste se umirujući mirisi, poput lavande ili eukaliptusa. Možete lako sami da napravite sprej za tkanine. Pomešajte vodu s nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili eukalptusa i prsnite malo na zavese i posteljinu.

Koristite difuzore s eteričnim uljima

Upotreba difuzora sa eteričnim uljim će dodati divan miris u prostoriji. Mnogi luksuzni hoteli ih koriste. Često biraju bogate, luksuzne mirise koji podstiču san, poput lavande.

ulje

Shutterstock

 

Unesite sveže cveće

Dodavanje cveća jednostavan je način da se postigne topla prijatna atmosfera, a ako cveće ima jak miris, on će se širiti prostorijom. Cveće može održati prostor mirišljavim tri do pet dana. Ruže, ljiljani ili božuri daju prirodan, elegantan miris prostoriji, a pritom služe i kao ukras.

Tegle sa citrusima

Napravite mirišljave tegle, u koje ćete staviti kore različitog citrusnog voća, nekoliko štapića cimeta ili klinčića i dobićete topao i lep miris.

Iskoristite sodu bikarbonu

Ako se u sobi oseća ustajali miris, to je najčešće zbog tepiha. U tom slučaju, pospite sodu bikarbonu po tepisima, pustite da odstoji 15-20 minuta, a zatim usisajte. To će pomoći da neutrališete neprijatan miris.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)
Loading