Kuća će danima lepo mirisati: U vodu za brisanje dodajte malo ovog začina, dezinfikuje i osvežava prostor

Vesti 13.10.2024 12:58 0

Jedan sastojak iz kuhinje je odličan za čišćenje i dezinfekciju kuće, a uklanja i neprijatne mirise.

žena

Shutterstock

Cimet neodoljivo miriše u kolačima i drugim poslasticama, mnogi ga dodaju u kafu ili prave druge napitke sa ovim začinom. Ali, ovaj fantastičan začin je i odlično sredstvo za čišćenje kuće.  Evo kako se koristi u tu svrhu.

Dezinfikuje i čisti stan

Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje, cimet dezinfikuje prostor, neutrališe neprijatne mirise, a ne lepi se za pod. Dodajte jednu kašiku cimeta u prahu u kantu vode za brisanje podova. Promešajte da se cimet rastvori. Za jače delovanje, koristite eterično ulje cimeta. U kofu vode tada dodajte 20 kapi esencijalnog ulja cimeta. Zatim obrišite podove. Ova vrsta čišćenja se preporučuje jednom nedeljno. Kuća će vam tako biti čista i danima će divno mirisati.

žena

Shutterstock

 

Mirišljava kuća posle usisavanja

Ako ne brišete podove, a želite da neutrališete neprijatne mirise i da vam kuća miriše na cimet, možete ovaj začin da koristite i kada usisavate kuću. Stavite jednu kašičicu cimeta u prahu u kesu usisivača. Dok usisavate, miris će se raširiti po celoj kući, pa će mirisati divno sve do sledećeg usisavanja.

.

Video:

@najzena.rs Svekrva napravila spisak obaveza za snaju! Ljudi se krste od šoka #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

.

 

Komentari (0)
Loading