Vratite sjaj metalnim uređajima: Obična kuhinjska namirnica radi posao bolje od hemikalija, nema greške

Vesti 09.10.2024 21:02 0

Bilo je i korisnika koji su predložili da deterdžent za pranje veša pomeša toplom vodom

frižider

Shutterstock

Vratite sjaj svojim metalnim kuhinjskim aparatima uz pomoć ovog trika.

Ako imate uređaje od metala ili nerđajućeg čelika kao što su frižideri, rerne ili mašine za pranje sudova, znaćete da, iako su na početku blistave, vrlo brzo mogu izgubiti sjaj.

Glatka površina metala privlači prašinu i prljavštinu, a nije tajna da se otisci prstiju lepe za te površine poput lepka ako dodirnete aparat sa masnim rukama.

šporet

Shutterstock

 

Ali ako vaši uređaji ne izgledaju lepo, postoji jednostavan način da im vratite sjaj za kratko vreme. Sve što vam treba je jedan uobičajeni sastojak za kuvanje koji verovatno već imate u kuhinjskim ormarićima.

Obožavaoci čišćenja su na Reddit-u otkrili trik nakon što je osoba zatražila savete za čišćenje svog frižidera od nerđajućeg čelika. Osoba je rekla da ga je ranije čistila, ali da misli da nije to uradila na pravi način jer frižider sada izgleda prljavo.

Ljubitelji čišćenja su joj ubrzo dali svoje savete. Jedna od pomenutih metoda sastojala se od uobičajene namirnice u kuvanju – maslinovog ulja.

Jedna osoba je rekla: ,,Maslinovo ulje sipajte na papirni ubrus."

Dok je drugi podržao, dodajući: ,,To sam i ja hteo da kažem. Probajte."

 

 

Još jedno popularno rešenje bilo je korišćenje ulja za bebe, jer je neko ko se hvalio da ima ,,10 godina iskustva u čišćenju" rekao da ono čini da frižider izgleda kao nov.

Druga osoba je napisala: ,,Slažem se sa ovim. Ugrađujem/popravljam interfone koji su napravljeni od 90% nerđajućeg čelika. Bebi ulje i mekana krpa. Ako je posebno zaprljan, očistite ga bebi uljem i finom vunom/žicom za pranje sudova“.

Bilo je i korisnika koji su predložili da deterdžent za pranje veša pomeša toplom vodom, prenosi Express.

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading