Izbacite bube iz kreveta: Ova metoda jednim potezom detektuje štetočine, rešava ih u tren oka

Vesti 09.10.2024 18:57 0

Korisnica koja se na TikTok-u potpisuje kao ,,kittycatkelll" je podelila koristan trik za rešavanje stenica i time oduševila preko 3 miliona pratilaca

bube

Shutterstock

Retki su oni koji vole bube, posebno kada se razmnože po vašem domu. Osim što izazivaju gađenje, bube mogu da naprave veliku štetu na vašim predmetima, a takođe mogu i da izazovu iritacije na koži i prenesu zarazne bolesti.

Treba obratiti pažnju na krevete jer su to mesta u kojima provodimo veliki deo vremena. S obzirom da su kreveti topli, oni čine idealno okruženje za bube poput stenice. Stenice su sitni insekti koji se često nalaze na našim krevetima, zbog čega su na engleskom dobile naziv ,,bed bugs" (srp. ,,krevetne bube").

krevet

Shutterstock

 

Kako biste zaštitili svoj dom od ovih štetočina potrebno je da redovno menjate posteljinu, da je provetravate i da usisavate dušek i predeo oko dušeka.

Međutim, ukoliko želite da budete potpuno sigurni da se bube nisu nastanile u vašem domu, ili ste otputovali i zbog toga morate da spavate u sobi na čiju higijenu niste mogli da utičete, donosimo trik koji će vam pomoći da spavate mirnije.

Pegla pomaže

Korisnica koja se na TikTok-u potpisuje kao ,,kittycatkelll" je podelila koristan trik za rešavanje stenica i time oduševila preko 3 miliona pratilaca. Sve što vam je potrebno jeste pegla.

Peglom pređite preko uglova kreveta, a potom podignite čaršav kako biste proverili da li je toplota poterala bube ka gornjem delu dušeka.

Ipak, nekoliko ljudi je njenoj metodi pronašlo par zamerki. 

 

 

Jedan pratilac je prokomentarisao: ,,Ovo je pogrešno. Pobegle bi od tolike toplote. Stenice udišu ugljen dioksid koji mi izdišemo."

,,Toplota je verovatno previše visoka osim ako je nije podesila nižu, ali one zaista vole toplotu tela...I ugljen dioksid, ali nije potpuno pogrešila!"- rekla je druga korisnica.

,,Bolje je koristiti paru kako bi se imitirala temperatura ljudskog tela," zaključila je treća korisnica.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading