Kako da meso ne bude žilavo: U restoranu stave jedan začin, zbog kojeg je uvek meko i sočno!

Vesti 26.09.2024 19:36 0

Primenite trikove profesionalnog kuvara, zahvaljujući kojima će šnicle i ostalo meso koje pripremate biti sočno.

meso

Shutterstock

Kuvar jednog beogradskog restorana je odlučio da otkrije neke od trikove koje koriste u restoranu kada pripremaju meso. Šnicle će vam biti uvek sočne, bataci spolja hrskavi, a unutra mekani, a i druge vrste mesa će biti savršeno ukusne.

Napravite savršeno pečenje ili šnicle

Ne pecite meso koje ste tek izvadili iz frižidera. Treba da stoji na sobnoj temperaturi bar jedan sat, da se zagreje, jer će se tako peći ravnomerno. Isto uradite i kada pržite šnicle. Da biste dobili finu koru, osušite meso pre pečenja ili prženja papirnim ubrusom.

Stajanje u vodi za sočnije meso

Meso koje se duže prži, poput pilećih bataka ili svinjetine može da bude suvo posle termičke obrade. Da biste to izbegli, pre toga meso potopite u slanu vodu. Napravite rastvor od 1 litra vode ie 1/4 čaše soli. Meso se potopi u potpunosti i stavi u frižider pola sata. Ako je u pitanju veća količina, treba da stoji 1 sat na 1 kg mesa, ali nikada više od 8 sati. Pre prženja ili pečenja isperite meso i osušite ubrusom.

Kako da šnicle ne budu masne

Kada šnicle stavljate u tiganj, spuštajte ih na onu stranu na kojoj ima masnoće. Tako će biti ukusnije, sočnije, a nećete morati da koristite ulje za prženje.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading