OTARASITE SE BUĐI I VLAGE ZAUVEK Efikasni trikovi za održavanje podruma suvim

Slobodanka Ćorić Vesti 16.09.2024 09:35 0

Donosimo najbolje načine kako se rešiti buđi u svom podrumu

buđ

Shutterstock

Kada se jednom pojavi, plesan i buđ je veoma teško odstraniti iz doma. Najbolje rešenje je sprečiti uopšte nastanak plesnivih spora, ali kako je to u vlažnim, hladnim i mračim prostorijama poput podruma ponekad nemoguće, donosimo najbolje načine kako se rešiti buđi u svom podrumu.

Pripremite radno područje

Provetrite prostoriju ventilatorom tako da se protok vazduha kreće ka spoljašnosti. Zalepite plastičnu traku oko radnog područja.

Osušite radno područje

Koristite mokri/suvi usisivač za usisavanje vode. Za drugu latentnu vlagu, povećajte toplotu u prostoriji, uključite odvlaživače i ostavite ventilator da radi dok se područje potpuno ne osuši.

Poprskajte buđ sredstvom za uklanjanje buđi

Poprskajte područja plesni u podrumu sredstvom za uklanjanje plesni. Obrišite sredstvo za uklanjanje buđi po površini sunđerom, temeljno ga uvucite, prenosi Thespruce.

Očistite plesan

Nakon što se sredstvo za uklanjanje plesni osuši, spore plesni su mrtve, ali buđ fizički ostaje. Možete izabrati da prefarbate buđ proizvodom za kapsuliranje dizajniranim za ovu svrhu ili uklonite plesan deterdžentom za suđe i toplom vodom.

Komentari (0)
Loading