Cikorija je višegodišnja biljka poreklom iz Evrope, ali se danas uzgaja širom sveta. Koristi se u kulinarstvu kao zamena za kafu ili poboljšava ukus kafe kao i u salatama.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Uz to ima razne zdravstvene prednosti - ublažava probavne probleme, sprečava gorušicu, čisti organizam, sprečava bakterijske infekcije te pojačava imunitet. Takođe je prirodni sedativ, a može pomoći i kod gubitka viška kilograma.

Shutterstock
Jedan od najčešćih razloga za dodavanje cikorije u ishranu je poboljšavanje probave. Cikorija sadrži inulin, koji je moćan probiotik i koristi se za ublažavanje probavnih smetnji i gorušice.
Osim toga što se može konzumirati kao kafa, često u kombinaciji s ječmom, od nje možete skuvati čaj, i to od prženog korena. Čaj će imati prijatan zemljani ukus s blagom gorčinom.
Bonus video: