Metabolizam će raditi punom parom: Ovaj začin u kafi u kombinaciji sa cimetom učiniće čudo za vaš organizam

Tatjana Badarević Vesti 07.09.2024 22:00 0

Cimet i kurkuma će poboljšati ukus kafe, ali i uticaće na bolju funkciju organizma. Cimet deluje na insulin i tako reguliše nivo šećera u krvi, a kurkuma deluje na telesnu težinu.

kafa

Shutterstock

 

Kafa, piće koje je pokretač mnogim ljudima i nezamenljiv deo jutarnje rutine, može biti bolja i zdravija za vas. Sigurno nije prvi put da vam neko spominje začine za kafu, pogotovo su cimet i kafa poznata kombinacija, ali uz cimet, kurkuma je takođe odličan izbor.

Cimet je poznat po slatkastom ukusu, ali on takođe može pomoći u mršavljenju. Otkriveno je da cimet utiče na insulin i pomaže telu da bolje reguliše nivo šećera u krvi.

metabolizam

Shutterstock

 

 

Lisa Ričards, nutricionistkinja i autorka programa za zdravlje probave, kaže da će cimet smanjiti verovatnoću skladištenja masti i pospešiti korištenje glukoze za energiju. Ima i termogeni učinak, što znači da će ubrzati rad metabolizma povećanjem proizvodnje toplote u telu.

metabolizam

Shutterstock

 

 

Kurkuma nije toliko slatka, ima zemljanu, paprenu notu, ali se odlično slaže sa kafom. Sadrži aktivni spoj kurkumin, koji je predmet mnogih istraživanja zbog delovanja na telesnu težinu, ali i generalno na zdravlje jer deluje protivupalno.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading