Kada treba piti magnezijum, zavisi od tegoba koje imate: Nije svejedno u koje doba ga konzumirate

Tatjana Badarević Vesti 08.09.2024 09:37 0

Uzimanje magnezijuma kao dodatka ishrani ima brojne zdravstvene prednosti, od podrške mišićnoj funkciji i zdravlju srca.

magnezijum

Shutterstock

 

Magnezijum je esencijalni mineral koji igra ključnu ulogu u mnogim funkcijama tela. Iako se može uneti putem ishrane, često je preporučljivo koristiti magnezijum kao dodatak ishrani kako bi se obezbedili optimalni nivoi u organizmu.

Uzimanje magnezijuma kao dodatka ishrani ima brojne zdravstvene prednosti, od podrške mišićnoj funkciji i zdravlja srca do poboljšanja sna i mentalnog zdravlja.

Kada piti magnezijum, ujutru ili uveče?

Magnezijum možete uzimati i ujutru i uveče. Ako vam je cilj poboljšanje sna i opuštanje, najbolje je uzeti ga uveče, jer on može smanjiti stres i anksioznost.

Ako često imate noćne grčeve u mišićima, uzimanje magnezijuma uveče može pomoći u sprečavanju tih problema. Takođe, on može pomoći u oporavku mišića i smanjenju upale ako ste tokom dana bili izrazito fizični aktivni ili ste bili na nekom treningu.

S druge strane, ako želite da imate energije tokom dana, funkcionalne mišiće i urednu probavu, magnezijum je najbolje uzimati ujutru. Ovo je posebno korisno za osobe koje se bave fizičkom aktivnošću ili koje se osećaju umorno tokom dana.

Takođe, možete podeliti dozu magnezijuma i uzeti jednu ujutru, a jednu uveče.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading