Starica (106) otkriva savete za dug život: 'Osećam se kao da imam 16, a i dalje se strogo držim jednog pravila'

Slobodanka Ćorić Vesti 28.08.2024 14:48 0

Uživa u dobrom zdravlju i deli savete kako živeti dug život. Ima stroga pravila o šećeru, alkoholu, hladnim napicima i sladoledu

Starica (106) otkriva savete za dug život: 'Osećam se kao da imam 16, a i dalje se strogo držim jednog pravila'

Shutterstock

Doroti Staten je bila profesionalna kuvarica za bogate ljude i ima veliko iskustvo u pripremi zdrave i ukusne hrane. Mnogi njeni saveti za dugovečnost fokusirani su na ishranu.

Doroti Staten ima 106 godina i još uvek živi u svom stanu u El Pasu u Teksasu, uživa u dobrom zdravlju i deli savete kako živeti dug život. Ima stroga pravila o šećeru, alkoholu, hladnim napicima i sladoledu. "Osećam se kao da imam 16 godina, a i dalje se strogo držim jednog pravila", kaže uz smeh, piše Today.

Rođena je 17. juna 1918. godine i u svom stanu živi više od 40 godina. Doroti je rođena blizu Austina u Teksasu, a zatim se preselila u El Paso kako bi uživala u nižoj vlažnosti vazduha. Dugovečnost je deo njene porodice, jer ima sestru koja ima 104 godine. Njena ćerka Rosie Liles živi preko puta svoje majke u istoj stambenoj zgradi. "Ona ima svoj stan, a ja imam svoj. Svako treba svoje mesto," kaže Rosie, koja ima 80 godina.

 

Komentari (0)
Loading