Najbolji recept za mršavljenje: Evo u koliko sati treba jesti voće, piti kafu i večerati da biste sagoreli kalorije

Vesti 26.08.2024 16:40 0

Vreme obroka je veoma važno za sagorevanje kalorija i proces mršavljenja.

jelo

Shutterstock

Nije svejedno kada ručate, večerate, pijete kafu. Vreme u koje to radite utiče na brzinu metabolizma i sagorevanje kalorija. Ovo su neke od smernica kojih se treba pridržavati da biste sagoreli kalorije, ali i smanjili stres.

Povrće pre ostale hrane

Konzumiranje povrća pre ostalih namirnica sa tanjira može pomoći da se duže osećate sitim i da smršate. Povrće sadrži vlakna koja pomažu u regulisanju šećera u krvi. "Počevši s povrćem i unosom vlakana, možete smanjiti unos ugljenih hidrata", kaže dijetolog Kerolin Vilijams.

Jutarnju kafu popijte oko 11 sati

Pričekajte nekoliko sati do prve šoljice kafe, kada nivo hormona kortizola u vašem telu padne i osetite pad energije. "Ako se, na primer, probudite u 7 ujutro, prvu kafu popijte  do 10 ujutro kada ćete imati najviše koristi od nje", kaže dijetolog.

Večera je rezervisana za 17 sati

Rane večere mogu poboljšati varenje i mršavljenje. Ljudi s prekomernom telesnom težinom zamoljeni su da jedu iste obroke u različito vreme, a utvrđeno je da večera u 17 sati čini značajnu razliku u načinu na koji sagorevamo kalorije i skladištimo masti.

Voće kao predjelo

Kao i kod povrća, voće je bogato vlaknima, pa ga je najbolje jesti pre obroka umesto posle jela, kao što često činimo, a to se posebno odnosi na jabuke. Ishrana bogata vlaknima podstiče proizvodnju hormona koji smanjuje apetit.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading