Pila je 7 dana vodu od kiselih krastavčića: Rezultati je zapanjili, rešila se jednog problema

Nedeljko Tišanović Vesti 26.08.2024 09:56 0

Ovo nije očekivala...

krastavci

Shutterstock

Iako vam možda nije privlačno piti vodu u kojoj su se kiselili krastavci, postoji dobar razlog zašto sportisti često koriste ovu tečnost nakon vežbanja kako bi ublažili grčeve.

Novinarka Ileana Pol Brone odlučila je da testira ovu vodu tokom sedam dana kako bi sama proverila njene prednosti. Voda od kiselih krastavaca je poznata po tome što može pomoći u smanjenju mišićnih grčeva i nadoknađivanju elektrolita zahvaljujući svom sadržaju natrijuma i kalijuma. Stručnjaci smatraju da je ova voda bolji izbor za hidrataciju nakon vežbanja u poređenju sa kupovnim napicima koji često sadrže dodatne šećere.

Pored toga, voda od kiselih krastavaca je bogata antioksidansima i, kao fermentisana tečnost, korisna je za sistem za varenje. Takođe, postoji mogućnost da može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi. Studija objavljena u časopisu "Journal of Diabetes Research" pokazala je da konzumacija sirćeta pre obroka može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi kod osoba sa dijabetesom tipa 2, što bi moglo važiti i za ovu vodu.

Zbog svih ovih potencijalnih prednosti, novinarka je odlučila da pokuša da pije vodu od kiselih krastavaca tokom nedelju dana i istraži njene efekte.

1. dan

Volim kisele krastavce, ali neću da lažem, pomalo mi je gadna ideja da pijem vodu od kiselih krastavaca. Iskreno, morala sam da skupim hrabrost da je popijem —  navodi Ileana.

Dodala je da se iznenadila što voda nije mnogo kisela, nego da je samo slana i intenzivnog ukusa. 

2. dan

Drugog dana sam imala grčeve zbog menstruacije pa sam se nadala da će voda od kiselih krastavaca pomoći, budući da je poznato da ublažava grčeve u mišićima. Do kraja dana grčevi su nestali, a jesu li prošli sami od sebe ili zbog vode od kiselih krastavaca, nisam sigurna. U svakom slučaju, više ih nije bilo — priča ona.

3. dan

Nakon treninga nije osećala grčeve.

Trening je bio posebno težak pa sam bila sigurna da ću i sutradan osećati bolove napominje Ileana.

4. dan

Četvrtog dana sam bila gotovo sigurna da ću imati grčeve u mišićima od treninga , ali nisam — ističe Ileana.

Prijatno se iznenadila jer je ništa nije bolelo, ali zaboravila je da popije vodu od kiselih krastavaca u uobičajeno vrijeme pa je popila kasnije.

5. dan

Obično me drugi dan nakon vežbanja telo najviše boli, ali još uvek nisam osećala grčeve, ne znam jesam li ušla u formu ili je voda od kiselih krastavaca učinila svoje. Ali, svakako mi je odgovaralo — rekla je Ileana.

6. dan

Dosadašnje dane testiranje je sprovodila na poslu, a šesti dan je prvi put popila vodu od kiselih krastavaca kod kuće.

Moj dečko, koji mrzi kisele krastavce, imao je izraz gađenja. Ali, kada sam pokušala da ga poljubim, nije pobegao, što me navodi na verovanje u blagotvorne učinke vode od kiselih krastavaca na dah —  kazala je.

7. dan

Iako sam uživala u eksperimentu, bilo mi je drago što se približava kraju jer sam napokon mogla da jedem kisele krastavce kao normalna osoba. Dakle, ako imate problema sa grčevima i to vam stvara veliki problem, samo probajte ovu blagotvornu tečnost.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading