Stomačni virus se javlja naglo: Napitak od 2 sastojka će brzo ublažiti dijareju i mučninu

Vesti 20.08.2024 13:45 0

U ublažavanju tegoba stomačnog virusa mogu pomoći neke namirnice i biljke.

stomak

Shutterstock

Simptomi stomačnog virusa je javljaju naglo, a to su dijareja, mučnina i povraćanje, bol u stomaku, a može se javiti i povišena temperatura.

Napitak od meda ublažava dijareju

Najbolji prirodni lek za dijareju jeste kašika jabukovog sirćeta i kašika meda pomešanih u malo tople vode. Pijte to na svaka dva sata i ublažićete mučninu i dijareju.

Pomaže i napitak od peršuna

Da napravite napitak od peršuna, potopite u čašu vode nekoliko grančica peršuna, neka odstoje 2-3 sata. Pijte tu vodu 2-3 puta dnevno i problemi sa stomakom će proći.

Banana je spas za stomak

Banana se smatra idealnom namirnicom za stomačne probleme, kao što je dijareja. Bogata je pektinom koji utiče na zgušnjavanje stolice, dok velika količina kalijuma nadoknađuje elektrolite izgubljene zbog dijareje. Izgnječite jednu bananu i pomešajte sa čašom kiselog mleka. Jedite to 2-3 puta dnevno, tokom dva dana i tegobe će proći.

Jogurt umiruje stomak

Još jedna namirnica koja je prirodni lek za stomačne tegobe, posebno kada je reč o problemima s varenjem. Potrebno je da sadrži žive kulture (Lactobacillus i Bifidobacterium) koje pomažu da se uspostavi ravnoteža dobrih bakterija u crevima. Pijte 2-3 čaše jogurta dnevno, dok vam ne bude bolje.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading