"Puno je bakterija, nikada ga ne peru": Doktorka Tanja otkrila šta nikada ne naručuje u restoranu

Vesti 19.08.2024 16:40 0

Jedna doktorka je ispričala šta ne naručuje u restoranu kako bi sačuvala svoje zdravlje.

žena

Printscreen/Instagram

Kada u kafiću ili restoranu naručite neko gazirano piće, često u čaši dobijete krišku limuna. Limun ili voće dobije se i u raznim drugim sokovima i koktelima, a sada je jedna doktorka rekla da upravo takva pića nikada ne naručuje u kafiću i restoranu.

Osoblje ne pere ni ruke, ni limun

Doktorka Tanja Eliot na svom Instagramu često deli razne savete u vezi sa zdravljem, a ovog puta se dotakla higijene u uslužnim delatnostima i dodala da upravo zbog toga nikada ne naručuje pića koja u sebi imaju kriške limuna ili neko drugo voće.

limun

Shutterstock

 

"Više od 70 posto kriški limuna sadrži 25 različitih bakterija i fekalnih materija, kao i kontaminaciju od namirnica poput sirovog mesa", kaže doktorka, prvenstveno misleći na restorane, i dodaje da radnici često i ne razmišljaju o pranju kore limuna pre nego što odseku krišku i ubace je u piće. Dodaje i da radnici ne peru uvek ruke te da često ne koriste rukavice, a u komentarima su joj se javili ljudi koji su radili po restoranima i otkrili da je to, nažalost, istina.

Kriške limuna su vam najmanja briga

"Kao neko ko je radio u restoranima, to je točno u 90 posto slučajeva. Međutim, reći ću da većina kuhinja ima posebne daske za sečenje mesa. Obično su složene po boji kako bi se izbegao taj problem", napisao je jedan čovek u komentaru.

 

 

"Ako ste ikada radili u restoranu, znate da su kriške limuna vaša najmanja briga", "Kada bismo poslušali vaš savet, više nikada ne bismo ništa naručili iz restorana", pišu joj drugi ljudi, ali javio se i jedan konobar koji tvrdi da nije sve baš tako kako se čini. "Konobar ovde - sečenje voća vrlo je higijenski. Perem i dezinfikujem dasku za seckanje koja je samo za šank, perem ruke, perem voće i nosim rukavice dok to radim. Mi to jednostavno tako radimo. Neki restorani i kafići to ne rade, ali mi radimo", napisao je on.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading