Rešite brzo neprijatan problem: Ovaj čaj sprečava znojenje bolje od bilo kog dezodoransa!

Vesti 11.08.2024 14:16 0

Prekomerno znojenje nije prijatno, ali može da se spreči na nekoliko prirodnih načina.

žena

Shutterstock

Prekomerno znojenje tokom leta može da bude veliki problem. Neprijatan je osećaj biti po ceo dan mokar od glave do pete, a javlja se i neprijatan miris. Na sreću, znojenje može da se ublaži vrlo jednostavno – određenim namirnicama, čajevima, kupkama i oblozima. Probajte!

Prebrišite se crni čajem

U četiri šolje prokuvale vode stavite dve kesice crnog čaja i ostavite da odstoji 10 minuta. Natopite peškir čajem i prebrišite njime vrat, pazuhe, leđa, lice, stopala, dlanove. Da bi se znojenje smanjilo, ovaj tretman treba primenjivati jednom dnevno, u trajanju od nekoliko sedmica. Sastojci crnog čaja utiču na smanjivanje znojenja, a takođe uništavaju bakterije koje stvaraju neprijatan miris tela.

Pijte sok od paradajza

Znojenje ćete sigurno smanjiti ako svakog dana popijete tri čaše hladnog soka od paradajza. Najbolje je da bude sveže napravljen, ali može i domaći flaširani paradajz sok. Posle pet nedelja ćete primetiti značajnu razliku i tada možete da počnete da pijete manju količinu – jednu čašu dnevno.

žena

Shutterstock

 

Limun kao antiperspirant

Poznato je da limun može da kontroliše znojenje tela. Sok od jednog limuna sipajte u čašu vode, natopite ovom mešavinom frotirsku rukavicu ili peškirić i premažite telo, posebno delove gde se najviše znojite. Posle 20 minuta se istuširajte hladnom vodom. Radite to jednom dnevno. Ne treba odmah izlaziti na sunce.

Susam sa jogurtom

Tokom leta, svako jutro pojedite kašiku susama sa malo jogurta. Susam, takođe, pomaže u snižavanju temperature tela na prirodan način. Svi koji su probali ovu mešavinu, kažu da im je pomogla da se manje znoje tokom dana.

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova žena je potrošila 700.000 evra kako bi izgledala mlađe od svoje ćerke #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #woman #plasticsurgery ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading