Smršala 90 kg, pa podelila dve važne lekcije o mršavljenju: Ceo život kuburila sa kilogramima, a onda iz svega izašla kao pobednica

Tatjana Badarević Vesti 26.06.2024 11:40 0

Lija Mankuso je za dve godine uspela da smrša 90 kg nakon što je počela više da se kreće i manje da jede brzu hranu.

Lija Mankuso

Printskrin/Instagram

 

Lija Mankuso (35), fotografkinja iz Skotsdejla u američkoj Arizoni izgubila je 90 kilograma za dve godine jer se zdravije hranila i više kretala. Takođe je shvatila da su njeno fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje međusobno povezani, piše Business Insider.

Lija se ceo život borila sa svojom težinom. Otkrila je da je mršavljenje bilo edukativno na mnogo načina. Ona je zapravo naučila koliko su fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje isprepleteni.

Takođe je shvatila da njen pređašnji život nije bio nimalo lak.

"Mislila sam da je moj život lak i zato sam htela da tako i ostane. Pomislila sam da ne bi trebalo da se odreknem ovakvog lagodnog i udobnog života. Ali to je bilo daleko od istine", rekla je Lija.

 

@leahhopehealth Here’s to continuously working toward becoming the best version of ourselves! Not because we don’t love ourselves as we are now, but because we DO! 🥰 #healthjourney #weightloss #weightlossjourney #weightlosstransformation #changingmylife ♬ Love Of My Life - Metrow Ar

 

Za razliku od mnogih ljudi koji redovno idu od jedne dijete do druge, Lija nije bila na takvom striktnom režimu ishrane pre nego što je odlućila da smrša na zdrav način. Međutim, isprobala je nekoliko programa, no vratila je težinu.

Lija je smršala 90 kg za dve godine nakon što je počela više da se kreće i manje da jede brzu hranu, a više domaća jela. Podelila je dve najvažnije lekcije koje je naučila kad je smršala.

1. Gubitak težine dao joj je "potpunija iskustva"

Lija je godinama mislila da je sedelački način života sa puno brze hrane laka opcija. To je bilo sve što je znala i to je bila njena zona komfora.

"Ranije sam mislila da mi je život lakši, zato sam nastavila sa nezdravim obrascima koje sam sama sebi stvorila", rekla je.

Lija je sada shvatila da je dosta toga u životu propuštala, jer ju je debljina sputavala. Izbegavala je određene restorane, nije htela da ide na "voz smrti" u zabavnom parku i izbegavala je da leti jer sedišta u avionu nisu bila dovoljno velika.

 

@leahhopehealth It’s not just my eyes that were heavier then… all of me was. And I don’t just mean literally. The simplest things were an inconvenience to me. What was easy for others was a burden for me. My heart was heavy knowing I was missing out on so much life. My mind was heavy knowing I was the only one standing in my way. I was weighed down in every way and that weight held me back from so many experiences, relationships, dreams, goals, opportunities, peace, and freedom! It’s never too late to become the person you want to be. It’s never too late to work towards becoming a healthier version of yourself. It’s never too late to change your daily habits. It’s never too late to go after the life you dream of. It’s never too late to invest in yourself. You are worth the time. You are worth the effort. You are worth the energy. You’re worth it all! 💜 #weightlosstransformation #weightlossprogress #naturalweightloss #healthjourney ♬ Girl in the Mirror - Megan Moroney

 

"Život mi je sada mnogo bolji, ali to nije zato što sam bliže standardu lepote. To je zato što sam se posvetila stvarima koje su istinski važne: nove prilike, više energije, izdržljivosti, snage, radosti, samopouzdanja i života", otrkila je Lija.

2. Mentalno i telesno zdravlje su međusobno povezani

Lija pre nije razmišljala o tome da su svi aspekti zdravlja povezani.

"Dugo sam zanemarivala svoje fizičko zdravlje i sama sebi se pravdala da to nije ništa strašno jer sam se barem brinula o svom mentalnom i emocionalnom zdravlju", ispričala je.

Lija je otkrila da je razvijanjem zdravijeg načina života takođe poboljšala svoje mentalno i emocionalno zdravlje.

Bonus video:

 

@najzena.rs Jelena Trivan: Roditelji treba da edukuju decu #najzena #zena #fyp #fypシ #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading