Doktor otkrio tajnu dugovečnosti: Izgleda 20 godina mlađe, zbog 3 navike koje svako može primeniti

Slobodanka Ćorić Vesti 26.05.2024 07:22 0

Dr Mark Hajman, ekspert za dugovečnost, tvrdi da je uspeo da podmladi svoje telo zahvaljujući jednostavnim navikama

dr Mark Hajman

Printscreen/Instagram

Dr Mark Hajman, poznati specijalista za dugovečnost, veruje da starenje ne mora biti sinonim za bolove u zglobovima, probleme sa pamćenjem ili hronične bolesti. Prema njegovim rečima, pravilna ishrana, redovno vežbanje, kvalitetan san, suplementi i upravljanje stresom mogu značajno doprineti produženju i poboljšanju kvaliteta života.

"Ljudi često ne shvataju da su mnogi zdravstveni problemi rezultat promenljivih faktora," izjavio je dr Hajman za "Insajder". U svojoj knjizi "Young Forever", otkriva tajne za produženje ne samo životnog veka, već i zdravlja. Evo navika koje on sam praktikuje:

Jutarnja rutinama

Dr Hajman se obično budi u 6 ujutru i započinje dan meditacijom koja traje 20 minuta. Nakon toga uživa u kafi i piše. Studije pokazuju da i kafa i meditacija donose brojne zdravstvene prednosti. Konzumacija kafe je povezana sa manjim rizikom od srčanih oboljenja i demencije, dok meditacija podržava mentalno zdravlje i smanjuje stres, koji je jedan od glavnih faktora starenja.

Vežbanje sa elastičnim trakama

Nakon kafe, doktor započinje trening snage koristeći trake otpora. Ova vrsta vežbanja pomaže u izgradnji mišića i ublažava bolove u leđima. Prednost ovih vežbi je što se mogu raditi kod kuće ili na putovanju. Nakon treninga, dr Hajman se tušira, uključujući obavezna tri minuta hladne vode. Naizmenično izlaganje toploj i hladnoj vodi poboljšava metabolizam.

Pravilna ishrana

Dr Hajman se oslanja na svoj "šejk za zdravo starenje", koji uključuje bobičasto voće, čia seme i seme konoplje. Za održavanje mišićne mase dodaje protein surutke u prahu. Tokom dana, konzumira razno povrće i uzima kreatin, jedinjenje važno za zdravlje mišića i mozga.

Ključne navike za dugovečnost

Meditacija i kafa: Smanjuju stres i rizik od srčanih oboljenja.

Vežbanje sa trakama otpora: Pomaže u izgradnji mišića i ublažavanju bolova.
Hladni tuševi: Poboljšavaju metabolizam.
Zdravi šejkovi i suplementi: Podržavaju zdravlje mišića i mozga.

Uz ove savete dr Marka Hajnana, možete usvojiti navike koje će vam pomoći da starite graciozno i zdravije. Promenite ono što možete i uživajte u dugom i kvalitetnom životu.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading