Postoji mit da je voće loše i uzrokuje gojenje zbog visokog sadržaja šećera. Dr. Vil Bulsievic se nedavno oglasio na društvenim mrežama kako bi opovrgnuo tu tvrdnju, piše Express.
Voće je izvrstan dodatak ishrani jer često nudi vitamine koji imaju prednosti poput snižavanja holesterola i sprečavanja hipertenzije. Voćem jednostavno možete svoj obrok da učinite hranjivijim, tako da ga dodate u jogurt ili deserte.
Ali postoji mit da je voće bogato šećerom, što znači da se zbog njega možete ugojiti. Dr. Bulsievic nedavno je na Instagramu pobio taj mit i objasnio zašto bi ljudi trebalo da jedu više voća.
"Stvarno ne razumem zašto je voće toliko kontroverzno. Ljudi tvrde da ono na neki način uzrokuje gojenje. To je potpuno apsurdno", rekao je doktor.
Voće je odlično za mršavljenje
"Postoje neosporni dokazi za suprotno. Istraživanja su pokazala da kad ljudi povećaju konzumaciju voća, ne goje se. U mnogim slučajevima gube na težini. Ljudi unose manje kalorija na dan kada konzumiraju više voća", pojasnio je.
Uz zdravstvene dobrobiti, toliko je različitih vrsta voća koje unose raznolikost u ishranu. Promena dnevnih obroka i međuobroka može da vam pomogne da ostanete na planu zdrave ishrane.
"Ja kažem da prestanete da bežite od voća i počnite da trčite prema njemu", istaknuo je dr. Bulsievic, a pratitelji su ga u komentarima pohvalili.
"Kad su se stvari tako zakomplikovale s ishranom? Hvala što si ovo podelio. Nema apsolutno ničeg lošeg u jedenju voća i povrća", "Uključio sam tri do četiri sveže voćke dnevno u ishranu i moj HbA1c pao je na 4,5", glasili su neki od komentara.
BONUS VIDEO: