Tri zlatna pravila za žene starije od 50 godina: Pridržavajte ih se i kilogrami će se topiti

Olja Jelić Vesti 21.03.2024 19:36 0

Zdravstveni trener Žak Garison izdvojila je tri pravila koja bi žene starije od 50 godina, koje žele da skinu neželjene kilograme trebale da znaju

Dijeta

Shutterstock

Kako starimo, preporučuje se da se bolje hranite i pazite da u organizam unosite dobre i hranljive stvari. Zdravstveni trener Žak Garison izdvojila je tri pravila koja bi žene starije od 50 godina, koje žele da skinu neželjene kilograme, trebale da znaju. Garison je objasnila šta bi trebale više da uključe u ishranu, a šta da izbace ili smanje.

Ne ustručavajte se da jedete puno voća i povrća

Garison je objasnila da ne postoji situacija u kojoj možete da se prejedete voćem i povrćem u obliku složenih ugljenohidrata. "Vrlo su hranljivi i pomoći će u smanjenju upale", objasnila je ona, prenosi Express. 

Dijeta

Shutterstock

 

U ishranu dodajte visokokvalitetne proteine

Kako biste uspeli da smršate nakon pedesete godine, u ishranu morate da unesete dovoljno proteina, tvrdi Garison. Objasnila je da su proteini "ključni za rast i obnovu ćelija. Govorim o pasterizovanim jajima, pasterizovanim pilićima, govedini hranjenoj na pašnjacima i ribi ulovljenoj u divljini, posebno manjoj ribi ili masnoj ribi poput lososa".

Izbegavajte rafinisane ugljenohidrate i šećer

Trener preporučuje da smanjite unos rafinisanih ugljenohidrata i šećera ili ih u potpunosti izbacite iz prehrane. "Postoje neki odgovorni načini na koje se povremeno možete da se počastite, posebno ako su u pitanju zdravije poslastice. Na primer, na kraju obroka ili sa malo proteina i zdravih masti", objašnjava ona, prenosi Express.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading