Pusti me na miru! Ne morate sami da se borite protiv te dosadne prehlade, "sveto trojstvo" stiže u pomoć

Vesti 20.01.2024 14:29 0

Da biste ojačao imuni sistem, Khosla savetuje "sveto trojstvo" protiv prehlade...

prehlada

Shutterstock

Sezona prehlade i gripa je u jeku i svi oko vas ili kašlju ili su uveliko na bolovanju. Šta god da je u vazduhu u ovom trenutku, kad jednom počne, izgleda kao da se bolesti samo nižu jedna za drugom - čim prebolite jednu, skoro odmah dobijate drugu. Ali zašto se to dešava?

"Glavni faktor koji doprinosi u tim slučajevima je oslabljen imuni sistem", rekao je farmaceut Navin Khosla za Metro. Da biste ojačao imuni sistem, Khosla savetuje "sveto trojstvo" protiv prehlade:

  • poboljšati ishranu
  • vežbati redovno
  • upravljati stresom.
Što više vitamina C
limun

Shutterstock

 

Ovaj vitamin se reklamira kao lek za sve, pa i jačanje imuniteta, pa bi trebalo bi ga redovno konzumirate tokom špice sezone gripa. U redu je imati poslasticu s vremena na vreme, ali osnova vaše ishrane treba da bude ispunjena prirodnim sastojcima, kao što su povrće, voće, mahunarke, žitarice i orasi. Odlučite se za one bogate vitaminom C, kao što su agrumi i proteini, koji se mogu naći u mesu i mlečnim proizvodima. 

Redovno vežbanje

Vežbanje je takođe povezano sa zdravijim imunološkim sistemom i moglo bi da ponudi prednosti čak i u malim dnevnim dozama od pet minuta.Prethodna istraživanja su pokazala da vežbanje od samo 20 minuta dnevno može da ublaži negativne efekte sedećeg načina života, dok je jedno istraživanje sugerisalo da kratka blic vežbanja tokom celog dana mogu biti korisna.

patika

Shutterstock

 

Nađite nešto u čemu uživate da radite, bilo da je to ples, šetanje psa, klizanje ili samo redovna vežba u teretani.

Stres pod kontrolom
glavobolja

Shutterstock

 

Kod ove stavke je važno da budete svesni šta uzrokuje da se osećate pod stresom i da pronađete načine da to rešite. Možete meditirati i naučiti više o svesnosti, praviti pauze, uključiti se u prijatne aktivnosti, biti s voljenim osobama i još mnogo toga.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading