Ako želite da smršate, a ne želite da držite dijetu, postoji jednostavno rešenje – krenite od doručka. Kaša od heljde podstiče mršavljenje i treba je jesti svaki dan.
Sa kašom od heljde ne morate da brinete da ćet biti gladni. Izuzetno je hranljiva i dugo drži osećaj sitosti. To uopšte ne čudi jer je heljda jedna od najzdravijih namirnica. Započnite dan kašom od heljde i ne brinitite – ni za zdravlje niti za kilograme…
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Kako kaša od heljde podstiče mršavljenje
Heljda može biti korisna u procesu mršavljenja iz nekoliko razloga:
- Niski glikemijski indeks: Heljda ima nizak glikemijski indeks, što znači da sporije podiže nivo šećera u krvi nakon konzumacije. To može pomoći u održavanju stabilnog nivoa energije i smanjenju osećaja gladi.
- Visok sadržaj vlakana: Heljda je bogata vlaknima, što može pomoći da se osećate siti duže vreme. Vlakna takođe podržavaju zdravu probavu i mogu smanjiti unos kalorija jer brzo izazivaju osećaj sitosti.
- Proteini: Heljda sadrži proteine, što je važno za održavanje mišićne mase tokom procesa mršavljenja. Proteini takođe mogu pomoći u održavanju osećaja sitosti.

Shutterstock
Osim toga, heljda je bogata vitaminima i mineralima kao što su vitamin B kompleksa, magnezijum, fosfor, i gvožđe. piše Lepota i Zdravlje. Ovi hranljivi sastojci podržavaju opšte zdravlje i vitalnost. Heljda je prirodno bez glutena, što je dobar izbor za ljude koji su intolerantni na gluten ili imaju celijakiju. Kako biste je uključili u svoju ishranu, možete pripremati razna jela od heljde, uključujući kaše, salate, ili je koristiti kao zamenu za pirinač ili testeninu.
Kako se priprema
Dobro operite šaku heljde i sipajte u šerpu. Dodajte šolju i po vode i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa šporeta, posolite i dodajte kašiku samlevenog lana. Promešajte i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte 200 ml kefira i promešajte.
Postoji još jedan način za pripremu kašu od heljde. Operite je i ostavite da odstoji u hladnoj vodi preko noći. Ujutru je samo podgrejete i spremna je za konzumiranje.
Bonus video:
Možda vas zanima…
