Idealan doručak za vitku liniju: Spremite kašu od heljde već danas i znajte da ste učinili dobro delo za vaše telo

Vesti 30.12.2023 08:35 0

Heljda može biti korisna u procesu mršavljenja iz nekoliko razloga...

kaša

Shutterstock

Ako želite da smršate, a ne želite da držite dijetu, postoji jednostavno rešenje – krenite od doručka. Kaša od heljde podstiče mršavljenje i treba je jesti svaki dan.

Sa kašom od heljde ne morate da brinete da ćet biti gladni. Izuzetno je hranljiva i dugo drži osećaj sitosti. To uopšte ne čudi jer je heljda jedna od najzdravijih namirnica. Započnite dan kašom od heljde i ne brinitite – ni za zdravlje niti za kilograme…

kaša

Shutterstock

 
Kako kaša od heljde podstiče mršavljenje

Heljda može biti korisna u procesu mršavljenja iz nekoliko razloga:

  • Niski glikemijski indeks: Heljda ima nizak glikemijski indeks, što znači da sporije podiže nivo šećera u krvi nakon konzumacije. To može pomoći u održavanju stabilnog nivoa energije i smanjenju osećaja gladi.
  • Visok sadržaj vlakana: Heljda je bogata vlaknima, što može pomoći da se osećate siti duže vreme. Vlakna takođe podržavaju zdravu probavu i mogu smanjiti unos kalorija jer brzo izazivaju osećaj sitosti.
  • Proteini: Heljda sadrži proteine, što je važno za održavanje mišićne mase tokom procesa mršavljenja. Proteini takođe mogu pomoći u održavanju osećaja sitosti.
vaga

Shutterstock

 

Osim toga, heljda je bogata vitaminima i mineralima kao što su vitamin B kompleksa, magnezijum, fosfor, i gvožđe. piše Lepota i Zdravlje. Ovi hranljivi sastojci podržavaju opšte zdravlje i vitalnost. Heljda je prirodno bez glutena, što je dobar izbor za ljude koji su intolerantni na gluten ili imaju celijakiju. Kako biste je uključili u svoju ishranu, možete pripremati razna jela od heljde, uključujući kaše, salate, ili je koristiti kao zamenu za pirinač ili testeninu.

Kako se priprema

Dobro operite šaku heljde i sipajte u šerpu. Dodajte šolju i po vode i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa šporeta, posolite i dodajte kašiku samlevenog lana. Promešajte i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte 200 ml kefira i promešajte.

Postoji još jedan način za pripremu kašu od heljde. Operite je i ostavite da odstoji u hladnoj vodi preko noći. Ujutru je samo podgrejete i spremna je za konzumiranje. 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading