Kako prepoznati razliku između nadutosti i sala? Lako je ako obratite pažnju na nekoliko važnih faktora

Vesti 13.12.2023 22:02 0

Za optimalno sagorevanje masti, uključite se u uravnoteženu fitnes rutinu...

nadimanje

Shutterstock

Ako se vaš stomak širi i skuplja, verovatno je to nadimanje, privremeno i neprijatno stanje uzrokovano akumulacijom gasova ili tečnosti u digestivnom sistemu.

Sa druge strane, masnoća na stomaku često je rezultat ishrane, genetike i načina života. Takođe, ako je debeo, stomak će biti čvršći.

Kako se osloboditi nadimanja

Prvi način je da u svoju rutinu uključite napitke protiv nadimanja, kao što su čaj od đumbira ili peperminta. Istraživanja pokazuju da ovi prirodni lekovi smiruju probavni sistem i ublažavaju gastrointestinalne tegobe, navodi portal „Jedi ovo, a ne ono”.

nadimanje

Shutterstock

 

Drugi način borbe protiv nadimanja je redovna fizička aktivnost, posebno ona koja podstiče znojenje, što izaziva oslobađanje viška tečnosti, zbog čega se osećamo lakše i prijatnije. 

Kako se osloboditi sala na stomaku

- Uklanjanje sala sa stomaka zahteva sveobuhvatan pristup. Visokokvalitetna dijeta sa malo zasićenih masti, prerađene hrane, rafinisanih ugljenih hidrata i dodatog šećera je prioritet. Ova vrsta ishrane sprečava nakupljanje masti na stomaku – objasnila je dijetetičarka Destini Mudi.

Kontrola ukupnog unosa kalorija je još jedan ključni faktor u borbi protiv masti, jer sprečava prekomerno povećanje telesne težine u celom telu.

kilogrami

Shutterstock

 

„Za optimalno sagorevanje masti, uključite se u uravnoteženu fitnes rutinu koja kombinuje trening otpora sa kardio treningom, pomažući da se izgradi zategnuto jezgro“, predlaže Mudi.

Saveti koji će vam pomoći u borbi protiv nadimanja i masti na stomaku:
- Dajte prioritet zdravlju creva

- Namirnice bogate probioticima, poput kiselog kupusa i jogurta, odlične su za zdravlje i normalan rad creva. Prema istraživanjima, zdrava creva mogu poboljšati varenje, smanjiti nadimanje i smanjiti rizik od hroničnih bolesti. Pijte dovoljno tečnosti

- Suprotno popularnom verovanju, voda za piće zapravo može pomoći u smanjenju zadržavanja vode. Vodite računa da pijete vodu tokom dana, posebno kada jedete hranu bogatu soli, da biste izbacili višak tečnosti i ublažili nadimanje.  Zdrava ishrana

- Usvajanje zdravih navika u ishrani može pomoći u upravljanju nadimanjem i pomoći u gubitku težine, posebno smanjenju masti.

dijeta

Shutterstock

 

- Pokušajte da jedete polako, uživajte u hrani i pratite signale gladi i sitosti. - - - Ovaj pristup poboljšava varenje, sprečava prejedanje i podržava zdravo upravljanje težinom uz smanjenje nadimanja.

 Upravljajte stresom

– Prema istraživanjima, hronični stres može doprineti nagomilavanju stomačne masti i nadimanju. Važno je pronaći izvor stresa i pokušati ga efikasno rešiti.

– Aktivnosti i hobiji poput meditacije, joge, vežbi dubokog disanja mogu vam pomoći da se bolje nosite sa stresom, što zauzvrat pomaže da izgubite kilograme i da se borite protiv nadutosti, prenosi Indeks.hr.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading