Devojka svaki dan jede samo meso, već 6 godina: Pogledajte kako je to uticalo na njeno zdravlje

Slobodanka Ćorić Vesti 05.12.2023 17:43 0

Za doručak jedem šniclu, za ručak jedem šniclu, za večeru jedem šniclu, ponekad dodam supu

Mikhaila Peterson

Printscreen/Youtube/

Karnivor dijeta postala je sve popularnija u svetu, a Mikaila Piterson, kćerka psihologa Džordana Pitersona poznatog po kontroverznim stavovima o muško-ženskim odnosima i koji je bio na lečenju na privatnoj klinici u Beogradu, već šest godina je svakog dana primenjuje. O čemu je reč? Ona ne jede ništa osim mesa, ni povrće, soseve ili nešto treće...

Mikaila je nedavno gostujući ju emisiji kod Pirsa Morgana otkrila svoje neobične prehrambene navike i šokirala sve svojim priznanjima.

"Za doručak jedem šniclu, za ručak jedem šniclu, za večeru jedem šniclu, ponekad dodam supu", rekla je Mikaila, a kada ju je voditelj upitao da li jede neko povrće, jednostavno je rekla "Ne". Isti je slučaj i sa sosevima i dodacima jelima. 

'Znaš, trebalo bi da su umrla do sad!' 

"Samo meso? Već šest godina? Izgledaš kao da pucaš od zdravlja! Šta ti kažu lekari za takvu dijetu", pitao je voditelj Pirs, na šta je Mikaila odgovorila:

"Zavisi od lekara, ali uglavnom mi kažu: 'Znaš, trebalo bi da su umrla do sad!' Kada sam bila tinejdžerka, nisam mogla da ustanem iz kreveta. Zamenili su mi kuk i članak. Nisam mogla da hodam. Tako da, mislim, moja početna tačka je da sam 'skoro mrtva', u poređenju sa tim, ovo sada je odlično. Sad se osećam bolje nego ikada", objasnila je ova mlada devojka.

Dodaje da ako bi morala da jede jednu te istu hranu svaki dan do kraja života, to bi bio biftek sa solju. Gledaoci su se prvo osvarnuli na skupoću njene ishrane. Ipak, većina drugih podržali su Mikaelu, jer znaju da ona pati od teške autoimune bolesti, te da ova dijeta zapravo nije njen izbor.

Mikaila godinama piše blog "Nemoj to da jedeš", na kom je otkrila da pati od autoimunog artritisa, zbog kog je u tinejdžerskim godinama bila gotovo nepokretna, a kada je krenula na fakultet morala je da pauzira studije jer joj se zdravlje naglo pogoršalo. Otkriveno je da izbor hrane jako utiče na njeno zdravlje, te da njeno telo burno reaguje na veliki broj namirnica i zbog toga se oseća loše. Vremenom je primetila da se oseća mnogo bolje oseća kada jede meso i pije vodu i svoju ishranu je bazirala na tome, piše b92.

 

 

 

Komentari (0)
Loading