Kažu da ih treba izbegavati: Kuvari ova jela nikada ne bi naručili u restoranu, a imaju odlične razloge za to

Vesti 30.11.2023 20:32 0

Najčešće se u restoranu naručuju različita jela, da bude po nešto za svačiji ukus. Ali kuvari kažu da da postoje jela koja treba izbegavati.

žena

Shutterstock

Kada su na mestu gosta u restoranu, profesinalni kuvari bi neka jela radije izbegli. Nekoliko njih otkrilo je kako da budete sigurni da ćete dobiti obrok koji je zaista kvalitetan, i koja jela nikada ne bi naručili, piše „Eat this“.

Ono što nije specijalitet

Prema Džejkobu Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako idete u restoran koji je poznat po nečemu posebnom, na primer, po mesnim specijalitetima ili plodovima mora, treba naručiti nešto od toga. “Ne bih naručio hamburger u ribljem restoranu. To bi mogao da bude problem iz mnogo razloga. Na primer, više je nego verovatno da imaju samo jednu ili dve friteze u kuhinji, što znači da će se sve verovatno pržiti u istom ulju. Radije bih se držao glavnih specijaliteta restorana”, kaže Ponder.

Sirova jela

Osim ako ne idete u poznati suši restoran, Ponder preporučuje da izbegavate sirova jela. “Nikad ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu u restoranu koji nije po tome poznat.“

kolač

Shutterstock

 

Desert

Ako vam se jedete kolač posle ručka, Ponder savetuje da preskočite jelovnik poslastica i umesto toga odete na mesto koje je specijalizovano za deserte i torte. “Ne bih naručio desert u većini restorana. Radije bih otišao u pekaru ili poslastičarnicu po jedinstvenu vrstu deserta nego pojeo onaj koji je na meniju restorana cele sezone”, kaže Ponder.

Pržena hrana

Prema Rejmondu Nilu, profesionalnom kuvaru i stručnom savetniku za „TD Kitchen“, izbegavanje većine pržene hrane u restoranu je bolje za vaše zdravlje. “Prvo na mom spisku stvari čega se treba kloniti je sve što je prženo. Pržena hrana poput pomfrita, piletine, ribe, manje je zdrava od drugih opcija hrane i ima više kalorija. Takođe, može biti masna i teška, zbog čega se nakon obroka osećate tromo”, kaže Nil.

pasta

Shutterstock

 

Hrana sa sosom od pavlake

Još jedna narudžbina za koju Nil preporučuje da je izbegavate je bilo šta na bazi pavlake ili belog umaka, poput alfredo paste, čorbe ili potaža na bazi sira. “Izbegavam da naručujem bilo šta što je zagušćeno umacima od sira ili pavlake jer su ta jela obično vrlo kalorična i masna”, savetuje Nel.

Jelo koje možete spremiti kod kuće

Iako je to samo njihovo mišljenje, neki kuvari veruju da ako nameravate da potrošite novac na nešto u restoranu, trebalo bi da to bude nešto posebno što ne možete lako skuvati kod kuće. “Nikad ne naručujem nešto što mogu napraviti kod kuće. Želim da u restoranu jedem i uživam u nečemu posebnom što ne mogu da dobijem kod kuće, a ako to mogu sam da napravim, po meni nije vredno trošenja novca”, tvrdi Nil.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading