Samo lepo ispržena riba može da pruži kompletno zadovoljstvo – i ukus i lep izgled. Kako to da postignete? Vrlo lako.
Ribu ćete najbolje ispržiti u tiganju sa debelim dnom, s obzirom na to da se on zagreva ravnomerno. Ako je deblje pohovanje, meso unutra neće izgoreti. Ali može se desiti da vam se zalepi na dno.
![riba](/data/images/2021-12-14/6533_riba_iff.jpg?t=1700493860?t=1700493885521)
Shutterstock
To ćete izbeći ako posle zagrevanja tiganja, sipate ulje, a potom posolite celo dno tiganja. Ne preterujte sa količinom soli, ali je ravnomerno rasporedite. Tada stavite ribu u tiganj. Nju ne morate da solite ili je samo malo začinite, u zavisnosti od ukusa. Na ovaj način će riba biti lepo ispržena, ravnomerno, krckava, a neće se zalepiti za dno i raspasti.
Bonus video:
Možda vas zanima…
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)