Samo lepo ispržena riba može da pruži kompletno zadovoljstvo – i ukus i lep izgled. Kako to da postignete? Vrlo lako.
Ribu ćete najbolje ispržiti u tiganju sa debelim dnom, s obzirom na to da se on zagreva ravnomerno. Ako je deblje pohovanje, meso unutra neće izgoreti. Ali može se desiti da vam se zalepi na dno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Shutterstock
To ćete izbeći ako posle zagrevanja tiganja, sipate ulje, a potom posolite celo dno tiganja. Ne preterujte sa količinom soli, ali je ravnomerno rasporedite. Tada stavite ribu u tiganj. Nju ne morate da solite ili je samo malo začinite, u zavisnosti od ukusa. Na ovaj način će riba biti lepo ispržena, ravnomerno, krckava, a neće se zalepiti za dno i raspasti.
Bonus video: