Trik koji primenjuju u pekari: Stavite jednu kašičicu ovoga u testo, pa će hleb i kifle dugo ostati sveži

Vesti 29.11.2023 11:11 0

Niko ne voli da jede hleb i peciva od juče. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li su sveži, misleći na to da li su skoro izašli iz rerne. Evo kako da im sačuvate svežinu.

žena drži hleb

Shutterstock

U prodavnici ljudi često proveravaju svežinu hleba tako što ga pipnu, odnosno pritisnu malo odozgo. Ukoliko se nakon pritiskanja, testo brzo vrati u prvobitno stanje – to znači da je hleb svež. Međutim, ako ostane spljošten, bolje da ga ne kupite.

Kada pravite hleb kod kuće, koji god recept da uzmete, verovatno ste primetili da obično brže postane bajat, da se više mrvi pri sečenju nego onaj iz pekare. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari, pa su testa dugo sveža i meka poput pamuka? Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci!

hleb

Shutterstock

 

“Rok trajanja pekarskih proizvoda, hlebova, kifli i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i hleb dugo ostaju sveže i ne mrve se”, objašnjava profesionalni kuvar iz “Haggis Pub & Kitchen”.

Bonus video:

 

@najzena.rs NajŽena vam gleda u šolju ☕ Pred vama su tri šoljice kafe. Vi intuitivno odaberite koja vas najviše privlači, pa da vidimo šta će se dešavati u kojoj grupici. Zapratite za part 2 #najžena #gledanjeusolju #fyp #foryou #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading