Oblik i veličina zadnjice otkrivaju vašu inteligenciju: Da li žene sa većom pozadinom imaju i veći IQ?

Slobodanka Ćorić Vesti 24.11.2023 13:15 0

Naučnici su otkrili da masnoća na zadnjici nije samo estetska, već ima i „zaštitnu“ ulogu

Oblik i veličina zadnjice otkrivaju vašu inteligenciju: Da li žene sa većom pozadinom imaju i veći IQ?

Shutterstock

Na renomiranom Univerzitetu u Oksfordu, istraživači su ispitali podatke 16.000 žena i došli do nekih fascinantnih otkrića. Dame koje imaju veliku zadnjicu imaju manji rizik od hroničnih bolesti.

Naučnici su otkrili da masnoća na zadnjici nije samo estetska, već ima i „zaštitnu“ ulogu – manje holesterola, manje glukoze u krvi i više omega-3 masnih kiselina, koje su poznate po svom antiinflamatornom dejstvu i poboljšanju stanja i funkcije mozga.

Dakle, ako ste blagosloveni ovakvim oblinama, možda ste na dobrom putu ka boljem zdravlju, a možda čak i boljem pamćenju!

Ipak, ne dozvolite da vas ovi nalazi zavaraju. Iako se čini da je veća zadnjica povezana sa boljim zdravljem, ne zaboravimo da naše zdravlje i blagostanje zavise od mnogih faktora. Zdrava ishrana, redovno vežbanje i naravno zadovoljstvo svojim telom i načinom života igraju ključnu ulogu u našem opštem zdravlju i sreći.

Dakle, sledeći put kada skočite u svoj omiljeni par pantalona, zapamtite da možda nosite više od modnog predmeta – možda nosite znak zdravlja i razuma! Ali zapamtite, prava lepota i pamet dolaze u svim oblicima i veličinama. Budimo ponosni na naše jedinstvene oblike i uživajmo u zdravom načinu života koji se ogleda u našem blistavom osmehu i iskri u očima. Na kraju krajeva, naša najveća snaga leži u tome da budemo svoji i da blistamo u svojoj jedinstvenosti!

Komentari (0)
Loading