Budite se često noću da idete u toalet? To može da bude znak ozbiljnih zdravstvenih problema

Vesti 05.11.2023 21:25 0

Sigurno vam se nekada dogodilo da vas probudi nagon za mokrenjem, nakon što ste popili previše tečnosti pred spavanje. Međutim, ako niste unosili tečnost, a često se probudite tokom noći radi mokrenja to može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema.

mokrenje

Shutterstock

Lekar Kišan Vitlani ističe da potreba da se mokri tokom noći je malo poznat simptom dijabetesa tipa 2.

Ovo stanje uzrokuje da nivo šećera u vašoj krvi postane previsok zbog toga što pankreas ne proizvodi dovoljno insulina ili ono zbog čega ne radi ispravno.

Dijabetes tipa 2 čini oko 90 posto slučajeva dijabetesa u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali mnogi mogu živeti sa stanjem godinama bez dijagnosticiranja.

"Diabetes UK" govori da čak 850.000 Britanaca možda ne zna da imaju to stanje, dok je preko 2,4 miliona već pod povećanim rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2 zbog nivoa šećera u krvi.

Ako se simptomi propuste, visoki nivoi šećera u krvi mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene komplikacije, kao što su gubitak vida, oštećenje nerava i problemi s bubrezima.

Takođe, vas može dovesti u povećan rizik od moždanog udara i srčanog udara.

"Dobra vest je da prava podrška i liječenje mogu smanjiti rizik od razvoja ovih komplikacija", napomenuo je dr. Vitlani.

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading