Supa daje snagu za čitav dan: Predstavljamo 3 recepta koja će vas oduševiti, definitivno će postati deo vaše jutarnje rutine!

Vesti 05.11.2023 08:45 0

Može se jesti u svako doba dana...

supa

Shutterstock

Činija supe za doručak je zasitna, utešna i zdrava - i ostaviće vam osećaj zadovoljstva do ručka. Ako volite ovsene pahuljice za doručak, razmislite o promenama - možda ćete voleti i supe i čorbe ujutru. Obilna činija supe je koristan lek za prehladu ili zagrevanje na kraju dana, ali je takođe i odlična opcija za obilan, zasitan doručak.

supa

Shutterstock

 

Setite se da supa za doručak za mnoge ljude širom sveta niije ništa neobično: u Vijetnamu je činija fo supe sasvim uobičajen doručak, kao i miso supa u Japanu.

Predstavljamo vam zdrave ideje za doručak za jednostavan i ukusan početak dana.

Miso supa sa leblebijama

Samo tri koraka i osam sastojaka, od kojih mnoge već imati u ostavi - čine ovu ukusnu supu za doručak. U osnovi je miso supa sa povrćem i leblebijem, tako da ovaj recept može biti gotov za samo 20 minuta.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

½ žuti luk, iseckan
2 čena belog luka, mlevena
2 stabljike celera, isečene na kockice
2 šargarepa, oljuštena i isečena na kockice
1 šolja seckanog brokolija
1 šolja kuvane leblebije
2 kašike belog misa
krupna so

Priprema: Zagrejte maslinovo ulje u loncu na srednjoj vatri. Luk, beli luk, celer i šargarepu kuvajte dok ne omekšaju, 6 do 8 minuta. Umešajte brokoli i leblebije; kuvati oko 2 minuta. Dodajte 4 šolje vode. Dovesti do ključanja; smanjite toplotu i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 10 minuta. Sklonite sa vatre. Rastvorite miso u 2 kašike hladne vode i umešajte u supu. Začinite solju.

Kondži sa piletinom i pečurkama

Sve što treba da uradite je da kuvate sastojke za ovaj zasitan i ukusan doručak. Sve možete i pripremiti unapred.

supa

Shutterstock

 

 

Kondži je ukusna pirinčana kaša popularna u mnogim azijskim zemljama. Kremast i blag, kondži je savršeno belo platno za mešanje ukusa i tekstura.

Sastojci:

4 pileća bataka sa kostima i kožom

2 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
¾ šolje belog pirinča kratkog zrna, kao što je arborio
2.5 cm đumbira đumbira, oguljen i prepolovljen po dužini
veza mladog crnog luka, beli i svetlozeleni delovi odvojeni od tamnozelenih vrhova
so
2 šake šitake pečuraka, sa peteljkama i isečenim na kriške od ½ inča
susamovo ulje i čili sos, kao što je sambal oelek, za serviranje

Priprema: U šerpu stavite piletinu, bujon, pirinač, polovinu đumbira, beli i svetlozeleni deo luka, 1 1/2 kašičice soli i 4 šolje vode da provri. Smanjite toplotu na srednje-nisku; delimično poklopite i dinstajte, mešajući nekoliko puta, dok se piletina tek ne skuva, oko 20 minuta. Prebacite piletinu na tanjir.
Povećajte toplotu na srednju i umešajte pečurke; kuvajte, otklopljeno, dok se pirinač ne raspadne i smesa ne postane kremasta, oko 20 minuta. U međuvremenu, uklonite i odbacite kožu i kosti sa piletine; iseckati meso na komade veličine zalogaja. Uklonite đumbir i mladi luk iz kondžija.
Tanko narežite vrhove mladog luka; preostalu polovinu đumbira tanko narežite na komade veličine šibice. Umešajte pileće meso i nakupljene sokove i poslužite posuto vrhovima mladog luka, đumbirom, susamovim uljem i čili sosom.

Supa od slatkog krompira

Ova supa je lako svarljiva rano ujutru i ne sadrži mlečne proizvode. Možete izabrati sopstvenu kombinaciju začina, piše Sensa.rs

supa

Shutterstock

 

 

Sastojci:

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 čena belog luka, mlevena
1 mali praziluk, samo beli i bledozeleni delovi, tanko isečen i dobro ispran
1 kiselkasta zelena jabuka, očišćena od jezgra, oguljena i isečena na komade od 1 inča
1 stabljika celera, tanko isečena
1 kašičica sitno narendanog svežeg đumbira
2 slatka krompira oljuštenog i isečenog na kocke
6 šoljica pilećeg bujona
tabasko čipotle sos
krupna so i sveže mleveni biber
½ šolje slane pečene golice

Priprema: Zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Kuvajte beli luk i praziluk dok ne omekšaju i ne postanu providni, oko 4 minuta. Dodajte jabuku, celer i đumbir i kuvajte 3 minuta. Dodajte slatki krompir i temeljac, i dinstajte dok slatki krompir ne omekša, oko 15 minuta. Dodajte ,,chipotle" čili. Radeći u serijama, prebacite smešu u blender i izmiksajte dok ne postane glatka, prebacujući supu u veliku činiju dok radite. Radi sigurnosti, uklonite poklopac sa otvora na poklopcu i pokrijte ga kuhinjskom krpom da sprečite prskanje. Začinite solju i biberom. Pre serviranja pospite pepitama. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading