Supa daje snagu za čitav dan: Predstavljamo 3 recepta koja će vas oduševiti, definitivno će postati deo vaše jutarnje rutine!

Izvor: Ana Klikovac Vesti 05.11.2023 08:45 0

Može se jesti u svako doba dana...

supa

Shutterstock

Činija supe za doručak je zasitna, utešna i zdrava - i ostaviće vam osećaj zadovoljstva do ručka. Ako volite ovsene pahuljice za doručak, razmislite o promenama - možda ćete voleti i supe i čorbe ujutru. Obilna činija supe je koristan lek za prehladu ili zagrevanje na kraju dana, ali je takođe i odlična opcija za obilan, zasitan doručak.

supa

Shutterstock

 

Setite se da supa za doručak za mnoge ljude širom sveta niije ništa neobično: u Vijetnamu je činija fo supe sasvim uobičajen doručak, kao i miso supa u Japanu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Predstavljamo vam zdrave ideje za doručak za jednostavan i ukusan početak dana.

Miso supa sa leblebijama

Samo tri koraka i osam sastojaka, od kojih mnoge već imati u ostavi - čine ovu ukusnu supu za doručak. U osnovi je miso supa sa povrćem i leblebijem, tako da ovaj recept može biti gotov za samo 20 minuta.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

½ žuti luk, iseckan
2 čena belog luka, mlevena
2 stabljike celera, isečene na kockice
2 šargarepa, oljuštena i isečena na kockice
1 šolja seckanog brokolija
1 šolja kuvane leblebije
2 kašike belog misa
krupna so

Priprema: Zagrejte maslinovo ulje u loncu na srednjoj vatri. Luk, beli luk, celer i šargarepu kuvajte dok ne omekšaju, 6 do 8 minuta. Umešajte brokoli i leblebije; kuvati oko 2 minuta. Dodajte 4 šolje vode. Dovesti do ključanja; smanjite toplotu i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 10 minuta. Sklonite sa vatre. Rastvorite miso u 2 kašike hladne vode i umešajte u supu. Začinite solju.

Kondži sa piletinom i pečurkama

Sve što treba da uradite je da kuvate sastojke za ovaj zasitan i ukusan doručak. Sve možete i pripremiti unapred.

supa

Shutterstock

 

 

Kondži je ukusna pirinčana kaša popularna u mnogim azijskim zemljama. Kremast i blag, kondži je savršeno belo platno za mešanje ukusa i tekstura.

Sastojci:

4 pileća bataka sa kostima i kožom

2 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
¾ šolje belog pirinča kratkog zrna, kao što je arborio
2.5 cm đumbira đumbira, oguljen i prepolovljen po dužini
veza mladog crnog luka, beli i svetlozeleni delovi odvojeni od tamnozelenih vrhova
so
2 šake šitake pečuraka, sa peteljkama i isečenim na kriške od ½ inča
susamovo ulje i čili sos, kao što je sambal oelek, za serviranje

Priprema: U šerpu stavite piletinu, bujon, pirinač, polovinu đumbira, beli i svetlozeleni deo luka, 1 1/2 kašičice soli i 4 šolje vode da provri. Smanjite toplotu na srednje-nisku; delimično poklopite i dinstajte, mešajući nekoliko puta, dok se piletina tek ne skuva, oko 20 minuta. Prebacite piletinu na tanjir.
Povećajte toplotu na srednju i umešajte pečurke; kuvajte, otklopljeno, dok se pirinač ne raspadne i smesa ne postane kremasta, oko 20 minuta. U međuvremenu, uklonite i odbacite kožu i kosti sa piletine; iseckati meso na komade veličine zalogaja. Uklonite đumbir i mladi luk iz kondžija.
Tanko narežite vrhove mladog luka; preostalu polovinu đumbira tanko narežite na komade veličine šibice. Umešajte pileće meso i nakupljene sokove i poslužite posuto vrhovima mladog luka, đumbirom, susamovim uljem i čili sosom.

Supa od slatkog krompira

Ova supa je lako svarljiva rano ujutru i ne sadrži mlečne proizvode. Možete izabrati sopstvenu kombinaciju začina, piše Sensa.rs

supa

Shutterstock

 

 

Sastojci:

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 čena belog luka, mlevena
1 mali praziluk, samo beli i bledozeleni delovi, tanko isečen i dobro ispran
1 kiselkasta zelena jabuka, očišćena od jezgra, oguljena i isečena na komade od 1 inča
1 stabljika celera, tanko isečena
1 kašičica sitno narendanog svežeg đumbira
2 slatka krompira oljuštenog i isečenog na kocke
6 šoljica pilećeg bujona
tabasko čipotle sos
krupna so i sveže mleveni biber
½ šolje slane pečene golice

Priprema: Zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Kuvajte beli luk i praziluk dok ne omekšaju i ne postanu providni, oko 4 minuta. Dodajte jabuku, celer i đumbir i kuvajte 3 minuta. Dodajte slatki krompir i temeljac, i dinstajte dok slatki krompir ne omekša, oko 15 minuta. Dodajte ,,chipotle" čili. Radeći u serijama, prebacite smešu u blender i izmiksajte dok ne postane glatka, prebacujući supu u veliku činiju dok radite. Radi sigurnosti, uklonite poklopac sa otvora na poklopcu i pokrijte ga kuhinjskom krpom da sprečite prskanje. Začinite solju i biberom. Pre serviranja pospite pepitama. 

 

Bonus video:

 

Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

Komentari (0)