Popara je od vajkada poznato jelo u Srbiji. Nekada jelo siromašnih, u poslednje vreme sve češće, veoma popularno. Popara je jedno od jela koje u poslednje vreme nalazi svoje mesto na meniju restorana uz uštipke, prženice i kačamak, kao ne baš jeftin doručak. Neki to ismevaju, neki se raduju, a neki jednostavno ni ne znaju kako da naprave ukusnu poparu kod kuće.
Tako je jedan korisnik društvene mreže Reditt napisao: "Nedavno sam čuo da se u nekom restoranu u Beogradu sada po nekoj nenormalnoj ceni služi popara kao tradicionalno srpsko jelo. Nemam lično ništa protiv popare, to je svakako jedno od jela koje mi je oblikovalo detinjstvo, ali mi je malo čudno da se sada u luksuznim restoranima ono nalazi na jelovniku".
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
"Znaš kako, svi se mi različito hranimo, mnogima se smucčila i fensi hrana. Recimo ja živim sa devojkom, dosta naručujemo, jedemo napolju, i kada spremamo spremamo neke italijanske/meksičke varijante hrane, naravno i domaću kuhinju ali ne toliko često.Onda sednes negde da jedeš i vidiš da na meniju imaju recimo kačamak sa slaninicom i setiš se da nisi jeo tako nešto godinama. Drugi primer ovoga je recimo dobra gibanica ispod saća. U tom trenutku nema tog bifteka koji bi ti zamenio tu gibanicu.Još ako restorani umeju da prodaju i priču uz to".
Kao i svako jelo, samo je važan način na koji ga pravite, da li dodajete neke sastojke koji su vam ukusni. A definitivno je nešto što možete praviti bebi za doručak već od uvođenja mlečnih proizvoda i glutena u ishranu.
Popara se može jesti i u kombinaciji sa drugim jelima. Jako je lepa kombinacija popare i mesa isprženog u tiganju ili pak, popare i isprženih jaja na oku. Od napitaka, uz poparu dobro paše mleko ili jogurt.
Potrebno je: 12 kriški hleba, 2 glavice crnog luka, 5-6 čena belog luka, 10 čeri paradajza, 250 grama parizera, 250 grama sira, 6 jaja, 300 ml mleka, 4 kašike pavlake, ulje, so, biber.
Priprema: Na ulju prodinstati sitno seckani crni luk, zatim beli luk. Zatim dodajte seckani paradajz i sve promešajte. Dodajte peršun i začine i sve sjedinite. U posebnoj posudi umutiti jaja, mleko, začine i pavlaku. U podmazan pleh poređajte suvi hleb, pa smesu sa lukom i peršunom, pa sir, pa hleb dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte mešavinom jaja i mleka, pa pustite da hleb sve upije oko 30 minuta. Posle toga supu pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.
'KO TI O ZLU MISLIO, U MLIN SE NAŠAO' Skaj prepiska koja ledi krv u žilama: Evo kako je ZVICER čestitao BELIVUKU rođendan (FOTO)

Napadnuti su: Masovan udar; Dronovi pokrili nebo FOTO

NAJAVLJENA PRVA SEDNICA VLADE U NOVOM SAZIVU: Počinje danas u 13 časova

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Jedna svetinja prkosi zakonima fizike! Nije optička iluzija, a evo gde se nalazi (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Danas prva sednica Vlade u novom sazivu: Tačno u 13 časova

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Danas sunčano, ali popodne sledi preokret

PLAĆENICI USAIDA NASTAVLJAJU DA LAŽU CRTA tražila nezavisnu istragu, pa im sad smeta ruski jezik FSB-a
