Zaboravite na nesanicu: Uz ovaj vojni trik zaspaćete za dva minuta!

Vesti 18.09.2023 20:15 0

Ukoliko imate problem sa spavanjem, probajte ovu proverenu tehniku. Američka vojska je razvila za umorne vojnike kako bi zaspali u bilo kom trenutku, čak i na bojnom polju.

spavanje

Shutterstock

Kondicioni trener Džastin Agustin je objasnio kako ova metoda funkcioniše. Preporučuje da se radi svake večeri tokom šest nedelja. On tvrdi da kada savladaju tehniku, čak 96 odsto ljudi zaspi u roku od dva minuta kada zatvore oči.

spavanje

Shutterstock

 

Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu, očima, obrazima, vilici i fokusirati se na disanje. Uverite se da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene pored sebe. Zatim duboko udahnite i polako izdahnite opuštajući grudi, stomak, butine, kolena, noge i stopala. Dok to radite, oslobodite se stresa. Razmišljajte o jednom od dva scenarija. Prvi, ležite u čamcu na mirnom jezeru. Ne postoji ništa osim plavog neba iznad vas. Drugi, ležite u crnoj somotskoj ležaljci u mračnoj prostoriji. Kada počnete da razmišljate o bilo čemu drugom, ponavljajte „ne razmišljaj“ 10 sekundi. Probajte, možda i vama upali.

Komentari (0)
Loading