Englesku kuhinju nazvao "odvratnom": Ajnštajn je svako jutro jeo isti doručak, evo i zbog čega

Slobodanka Ćorić Vesti 04.09.2023 11:11 0

Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo punč od celera

Englesku kuhinju nazvao "odvratnom": Ajnštajn je svako jutro jeo isti doručak, evo i zbog čega

Profimedia

Fascinantni detalji iz života Alberta Ajnštajna objavljeni su u knjizi „Ajnštajn kod kuće”, koja sadrži pet intimnih intervjua sa Hertom Valdo, domaćicom naučnika, koja je sa njim i njegovom porodicom živela šest godina u Berlinu. Otkrila je malo poznate činjenice koje sve iznenađuju.

Naime, nobelovac i „otac” teorije relativnosti doručkovao je pržena jaja i svako jutro pio kafu bez kofeina. Valdov je istakao i da je Ajnštajn voleo pečeno meso i da je obožavao pečurke.

Omiljeni doručak poznatog fizičara bila su jaja, ali zaslađena medom, a evo kako se pripremaju:

U vrelom tiganju otopite pola kašičice putera. Nakon što se zagreje, u tiganj razbiti dva sveža jajeta i pržiti po želji. Pred kraj, kada vidite da su jaja dovoljno ispečena, dodajte kašičicu meda. Nakon što se med otopi, tepsiju pomerite zdesna nalevo tako da se otopljeni med prelije po prženim jajima.

Ajnštajn je voleo da ih jede sa sveže pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo punč od celera.

Mrzeo je englesku kuhinju

Ajnštajn je posetio Englesku 1933. godine, ali nije bio impresioniran tamošnjom kuhinjom. Nazvao ju je „odvratnom“. „Sve kuvaju u ovčijem loju“, žalio se kasnije. Međutim, obožavao je jagode, a jeo bi ih uglavnom sa šlagom, a tu poslasticu je nazivao „sneg od jagoda“.

 
Komentari (0)
Loading